Limanci oterali radnike koji su došli da premeste trafostanicu na mesto na kojem se igraju deca

Grupa Limanaca oterala je prepodne radnike koji su došli sa planom da počnu radove na premeštanju trafostanice na uglu Jožefa Marčoka i 1300 Kaplara, saznaje 021.rs.
Limanci oterali radnike koji su došli da premeste trafostanicu na mesto na kojem se igraju deca
Foto: 021.rs
Građani kažu da ne žele da se trafostanica postavi tik uz zgradu, na zelenoj površini na kojoj se deca decenijama igraju.
Prema njihovim tvrdnjama, nekolicina radnika, bez oznaka, počela je danas da "iskrcava" mašine i opremu. Tada su se okupili nezadovoljni građani, tražeći od radnika da im pokažu dozvolu za radove. Nakon sat vremena rasprave, građani nisu odustajali i dopuštali radnicima da započnu radove, zbog čega su se oni povukli.
 
"Deca su na kartonima napisala neke poruke, ostavila ih ovde, a odrasli su pretili da će sedeti i da će morati da ih odnesu kako bi počeli da kopaju za trafostanicu. Niko od nas nije znao da će ovo da se radi i da se premešta postojeća trafostanica. Bilo je priče da je napuštena prizemna zgrada dobila novog vlasnika i da će nešto da se nadograđuje, ali prvi put smo danas čuli da će se pomerati trafo koji je bio deo te zgrade", kaže jedan od Limanaca za 021.rs.
Nezadovoljni Limanci kažu i da ih niko nije pitao šta misle o ovoj ideji, iako oni žive tu.
 
"Ako već neko hoće da gradi zgradu tu, što mora da premešta trafo, nek ostane gde je, a našoj deci nek ostavi prostor za igru, kao što je oduvek i bilo", dodaje jedan od stanara. 
 
 
Oni dodaju i da su pokušali da dobiju informacije od Gradske inspekcije, Uprave za urbanizam i drugih nadležnih, ali da ništa nisu uspeli da saznaju. 
 
 
Šta kažu dokumenti?
 
Uvidom u plansku dokumentaciju vidi se da je trafostanica ucrtana na mestu na kom se nalazi decenijama unazad, ali da je dozvoljeno da postojeći objekat bude nadograđen, uz namenu "opštegradskog centra", što znači da može da ima i poslovni i stambeni prostor. 
 
Vlasnik dela objekta u kom je smeštena trafostanica je Elektroprivreda Srbije, dok se ostatak nalazi u vlasništvu Mijodraga Šljuke. 
 
U bazama podataka građevinskih dozvola ne postoje one koje se tiču zidanja zgrada ili nadogradnje objekta. Ipak, polovinom prošle godine EPS je zatražio od Gradske uprave za urbanizam da dobije rešenje o izvođenju radova na premeštanju trafostanice. 
 
Grad je dozvolu dao u novembru prošle godine, a odmah potom je podneta i prijava o početku radova vrednih 12,4 miliona dinara, koje finansira EPS. Iz ovog dokumenta se ne vidi na koje tačno mesto će se premestiti trafostanica, ali se vidi da su saglasnost za ovaj posao dala javna preduzeća i gradska uprava. 
 
Ono što se takođe vidi u javno dostupnoj dokumentaciji je i to da je idejni projekat premeštanja trafostanice uradila kompanija "Tip-Cop" iz Temerina, čiji je direktor upravo Mijodrag Šljuka. 
  • Zgubidan

    11.09.2022 18:46
    Pa vecina naprednjaka su bile perjanice ds-a.
    A za taj prizmeni objekat se licno miladinovic zalozio da se nadogradi.
  • gradjaninX

    10.09.2022 16:49
    Sad kad ulete inspekcije pa svim komsijama odande rebnu kazne za ilegalno prosirenje stanova u dvorista i ogradjvanja istih. Sve bez ijedne dozvole....lelee al ce da biti veselo. A deca su vam bas fino vaspitana, buduci SNS kadar.
  • @purgerKlisa

    10.09.2022 12:45
    A, evo i njega, zlato naše sa zagrebačke periferije se oglasilo… da pljucka na one, koji su mu dali gostoprimstvo…..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti