FOTO: Novosađani kuburili sa deponijom u dvorištu, problem rešen nakon obraćanja 021.rs

Nakon obraćanja građana o problemu divlje deponije u dvorištu stanova u ulici Vojvode Šupljikca broj 27 i nakon upućenih pitanja portala 021.rs nadležnim organima, ovaj problem je danas rešen.
FOTO: Novosađani kuburili sa deponijom u dvorištu, problem rešen nakon obraćanja 021.rs
Foto: 021.rs (021.rs, Grad Novi Sad)
U ovoj ulici se inače nalaze dvorišni stanovi od kojih su tri u gradskom vlasništvu. Nepoznate osobe su se u ove gradske stanove uselili i krenuli u dvorištu da prave divlju deponiju, a u stanovima da skupljaju veliku količinu raznih stvari poput odeće, obuće, tehnoloških uređaja i ostalog.
Vlasnica jednog od četiri privatna stana na ovoj lokaciji kaže za 021.rs da su joj sva vrata bila zatvorena i da nadležni nisu reagovali. 
 
Nakon upućenih pitanja nadležnim institucijama, stigao je i odgovor - Komunalna inspekcija je obavila uviđaj, a radnici "Čistoće" su očistili divlju deponiju i smeće koje se nalazilo u dvorištu. 
 
Građanka je izrazila bojazan da će se ovi nepoznati stanari gradskih stanova ponovo vratiti i napraviti nered, kao što su to radili i ranije. 
 
"Nama su poslednji put u februaru bili radnici JKP 'Čistoće' i očistili su pola smeća koje se tu bilo nakupilo. Kada su čuli da se nešto događa u dvorištu, oni su se odmah 1. marta uselili i ostali su dve nedelje. Za te dve nedelje su oni ponovo vratili dvorište u staro stanje", kaže ona za 021.rs.
 
Poslednji put su radnici JKP "Čistoća" izlazili na teren na ovoj lokaciji početkom ove godine, ali kako iz ovog preduzeća navode za 021.rs, obustavili su akciju jer nisu dobili nalog za uklanjanje otpada.
 
"U februaru mesecu smo otpočeli uklanjanje otpada na adresi Vojvode Šupljikca br. 27, a po saznanju da na toj adresi postoji velika količina otpada koji predstavlja opasnost po okolinu, o čemu smo obavestili nadležnu inspekciju. Kako nismo dobili nalog da otpad uklonimo, obustavili smo aktivnosti i uputili upravnika stambene zajednice u proceduru daljeg uklanjanja otpada sa pomenute lokacije", poručuju u "Čistoći".
 
Sa ovim problemom stanari se bore već godinama, tačnije od 2017. godine kada su se prvi put i žalili gradu na divlju deponiju u dvorištu. 
 
 
U međuvremenu, problem nije rešen, a dodeljen im je i prinudni profesionalni upravnik stambene zajednice kome je bilo, između ostalog, određeno da se stara o održavanju zemljišta koje služi za redovnu upotrebu zgrade. Stanari ove ulice su nam se požalili da su oni uredno plaćali upravnika od decembra prošle godine, ali da on nije došao ni da im se predstavi ili pogleda stambenu jedinicu čiji je upravnik.
U Gradskoj upravi za inspekcijske poslove navode da su dva puta obavljali nadzor na ovoj adresi, poslednji put u junu ove godine, kada je komunalni inspektor sugerisao upravniku da se za problem divlje deponije obrati Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije, kao vlasniku parcele. 
 
"Nakon prve posete 2021. godine, a prema izjavi prinudnog upravnika konstatovano je da se u zajedničkom dvorištu nalaze objekti skloni padu u koje su se uselila NN lica romske nacionalnosti koja stvaraju divlju deponiju. Takođe, o navedenim licima je obavešten i Centar za socijalni rad", zaključuju u Gradskoj upravi za 021.rs.
  • Ralle

    07.09.2022 18:16
    Bravo alex
    Dokle ce psi zapisavati zgrade,gomile izmeta,da covek povrati kad izadje na ulicu..ima li zakona,sta rade komunalci...nigde na svetu ovoga nema..niko ih ne opominje oni sve vise..kad pada kisica izmeti su ispred zgrada..ni to ne pociste...ucinite nesto..novi gradonacelnice pokreni nesto..najruzniji grafiti..niko ih ne opominje,oni sve vise..nocu svaku zgradu koja se okreci..to kosta a oni unistavaju nasu imovinu..ko ce tome da stane na put...ajde pokrenite akciju da nam grad bude opet lep..vise niko ne pise grafite po zidu,svet uziva u cvecu i lepoti..
  • NS

    24.08.2022 08:49
    Ne ne ovo je staaaari Novi Sad, ovako je najbolje. Smece, narkomani, rusevina.
  • @Grozan

    24.08.2022 07:12
    Ma sve zapuštaju
    Rekli ste da ne zapuštaju samo ono što ima u nazivu Park ili Avenija, ali eno “načertanija” zastava po Park-sitiju… Ma sve su takli da poremete, ugroze, poružne i srozaju. Pogledajte kakav nam je asfalt po bulevarima. A sela popoločana kao nikad pre. Kao da oni ne koriste bulevare kad idu na posao, u kupovinu, u škole, fakultete ili na proputovanjima… Pa bulevari u gradu služe svima i zato se njihovo STALNO održavanje ne nože idiotski ceniti da se samo ulaže u grad. Mućnite malo glavom i menjajte taj asfalt dok vam ga neko ne iznese rukama na fotelje!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti