OPREZ: Na ovom mestu u centru Novog Sada bolje da ne parkirate više, odnose se automobili

Godinama unazad Novosađani koji ne uspeju da pronađu mestu u centru grada parkirali su vozila kod Matice srpske, ali na neobeleženom delu parkirališta.
OPREZ: Na ovom mestu u centru Novog Sada bolje da ne parkirate više, odnose se automobili
Foto: 021.rs

Ovo parkiralište je popularno jer omogućava da platite dnevnu kartu od 95 dinara. Iz tog razloga je teško pronaći parking mesto već oko osam časova ujutru, zato što većinu zauzmu građani koji dolaze na posao u centru grada.

Mesto na ovom parkiralištu je traženo i zato što je već na Trgu Marije Trandafil crvena zona u kojoj građani prema odluci, mogu da parkiraju samo na dva sata. Naravno, to nije slučaj, zato što je mnogima potrebno da vozilo negde ostave dok su na poslu, pa se dešava da im nakon dva sata, dok čekaju da im bude omogućena ponovna uplata parkinga, radnici napišu kaznu. 

Iz tog razloga mnogi upravo traže mesto na parkiralištu kod Matice srpske. Oni koji ne bi došli na vreme, godinama su parkirali svoje automobile uz samu ivicu parkirališta. I niko ih nije dirao. 
 
Međutim, parkirati na neobeleženom delu parkirališta postala je "kocka" pre izvesnog vremena, jer je "Parking servis" počeo da odnosi nepropisno parkirane automobile. 
 
Mnogima ne bude jasno zbog čega njihovog vozila nema, jer su u mnogo navrata vozilo ostavljali uz ivičnjak i plaćali dnevni parking. Ponekad vozačima bude teže da se "provuku" između načičkanih automobila, što bi mogao da bude jedan od razloga zbog čega je "Parking servis" počeo češće da odnosi automobile sa ove lokacije. 
 
Sve je, naravno, po pravilima, jer su vozila na neobeleženom prostoru. Ipak, nezadovoljstvo je očekivano u situaciji kada je deo centra zatvoren, te je još manje ionako nedostajućih parking mesta. 
 
Koliko ćete platiti kaznu zavisi od težine automobila. U startu računate i na saobraćajni prekršaj, koji je 5.000 dinara, odnosno 2.500 u slučaju da platite u roku od osam dana.
Ako je vaše vozilo težine do 800 kilograma, plaćate 5.000 dinara, odnosno 6.000 ako je bilo na posebnoj površini. Od 801 do 1.330 kilograma plaćate 9.000, tj. 13.500 ukoliko je odneto sa posebne površine. Za one teže od 1,9 tona plaća se 13.500, odnosno 20.250 dinara ukoliko je bilo parkirano na posebnoj površini. 
 
U slučaju da vozilo ne preuzmete istog dana, plaćaćete još više, 184 dinara po dana, a za ona teža od 1,9 tona, kao i za teretna vozila do četiri tone, plaća se 258 dinara po danu.
  • ko j CENTAR

    21.08.2022 08:35
    kad ti ogade centar
    idess tamo kao na safari
  • Alexa

    20.08.2022 21:27
    Pusti snovi
    Da dam ja neka vlas' u ovo naše predimenzionisano selo, pešačka zona bi počinjala od raskrsnice Jevrejske i Bul. Oslobođenja, i išla skroz pravo do raskrsnice Marka Miljanova i Kosovske, pa dalje, na desno od Norka dole do Gondole, i levo do Trga Marije Trandafil. Što reče neko dole, povadio asfalt, metio travu, parkove, cveće i drveće. Da vidiš miline od grada.
  • Biciklista

    20.08.2022 14:42
    Neka dolaze na posao busom ili biciklom, što uopšte kreću kolima u centar kad znaju da nema parkinga?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti