Gradnja hotela na Čeratu menja režim saobraćaja u Karlovcima na dve godine

Od ponedeljka, 12. septembra, režim saobraćaja u delu Sremskih Karlovaca će biti izmenjen zbog izgradnje hotela na Čeratu.
Gradnja hotela na Čeratu menja režim saobraćaja u Karlovcima na dve godine
Foto: 021.rs

Ova izmena trajaće dve godine, odnosno od 12. septembra ove, a najkasnije do 31. decembra 2024. godine.

Kako se navodi na internet prezentaciji opštine, izmena se odnosi na ulice Karlovačkih đaka, Braće Anđelić, Sarajevsku, Vase Pelagića, Balkansku i Čeratsku 2. 

Iz opštine mole građane za razumevanje i strpljenje, te za poštovanje privremene signalizacije kako bi se radovi na izgradnji hotela mogli odvijati nesmetano u planiranom roku.
 
Iz Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća za 021.rs kažu da će prigradski autobusi koristiti standardne trase, s obzirom na to da su radovi organizovani uz naizmenično puštanje saobraćaja. 
 
Inače, izgradnja ovog hotela najavljena je pre skoro dve godine, a prvobitno je bilo predviđeno da gradnja počne u junu 2021, a završi se 2023. godine. Do odlaganja došlo je zbog komplikovanog procesa eksproprijacije zemljišta koji je naišao na protivljenje dela građana koji imaju parcele na delu brda Čerat na kom se planiraju hotel i pristupne saobraćajnice. 
 
Približna vrednost investicije za hotel je 18 miliona evra, a investitor je "Szeremsegi Ingatlanfejleszto LTD" iz Mađarske.
 
Sredstva neophodna za infrastrukturno uređenje pristupne saobraćajnice obezbediće opština, zbog čega je prethodno promenjen i Plan generalne regulacije ovog dela naselja, i to po skraćenom postupku. 
 
Ugovor o finansiranju infrastrukture za hotel sklopili su predsednik opštine Aleksandar Stojkečić i direktorka mađarske kompanije "Szeremsegi ingatlanfejleszto" Žanet Olah u junu ove godine. Finansiranje nedostajuće infrastrukture podrazumeva gradnju nove saobraćajnice od Dudare prema hotelu i njeno potpuno komunalno opremanje - postavljanje elektroinstalacija, vodovodne mreže, uličnog osvetljenja.
 
U prvoj fazi planira se izgradnja saobraćajnice sa dve trake, pešačkom i biciklističkom stazom. Kasnije bi ova ulica trebalo da se produži do Miloša Crnjanskog, čime bi Dudara dobila još jednu saobraćajnicu.

Podsetimo, u prethodno važećem planu detaljne regulacije lokacije Čerat takođe je bio planiran turističko-ugostiteljski objekat, ali maksimalnog kapaciteta do 50 postelja, odnosno trebalo je da spada u kategoriju malih hotela, kako objekat ne bi "grubo narušio odnose u okruženju na blagim obroncima obodnog područja Karlovaca". Hotel koji se sada planira, trebalo bi da ima 90 soba i sadržaje na površini od oko 9.000 kvadrata. 

  • Siki

    10.09.2022 17:01
    Već je kasno
    Opa, odoše dve godine života u nepovrat.
  • pera peric

    09.09.2022 07:26
    ponos kabineta
    ove zene iz opstinskog kabineta, niti sigurne ulice ni igraliste a oni su majke,tetke,ujne,bake od nekoga. cak i neke su rodjeni u Karlovci i znaju svoje siromasno detinstvo. VI STE PONOS SVAKE SRPSKE PORODICE, TAKO SU SRPSKE MAJKE: HALJINA VAZNIJA NEGO DETE, POZICIJA VAZNIJA OD OBRAZOVANJE. jel imate obraz da niste prolepsali ovo selo nego sve ide u propast i svako vase prezime ce ostati u secanju da nema igraliste, asfalt, zelenilo, dvorska basta, podhodnik
  • Opstinari

    09.09.2022 06:40
    Ko nema kucu u centru
    Ko nema kucu u centru, zeli njima stetu,zlo,propast. Zavidni opstinari i gradonacelnik,koje zive na dudari i preferiraju da imaju hotel i infrastrukturu.
    Napravice Braca Andjelic da onda rondaju kamione i unistavaju stare kuce. Koliko mrznje u jednom selu samo sto nemate kucu u centru. SRAMOTA samo djodjosi tako se ponasaju. Psihicni bolesnike bez kucne kulture. Udri na staresedeoce

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti