Sremski Karlovci sklopili ugovor o finansiranju infrastrukture za hotel sa mađarskim investitorom

Predsednik Opštine Sremski Karlovci Aleksandar Stojkečić i direktorka mađarske kompanije "Szeremsegi ingatlanfejleszto" Žanet Olah potpisali su ugovor o finansiranju infrastrukture za budući hotel.
Sremski Karlovci sklopili ugovor o finansiranju infrastrukture za hotel sa mađarskim investitorom
Foto: 021.rs

Reč je o dugo najavljivanom turističko-ugostiteljskom kompleksu koji će se graditi na Čeratu.

Kako je naveo Stojkečić, finansiranje nedostajuće infrastrukture podrazumeva gradnju nove saobraćajnice od Dudare prema hotelu i njeno potpuno komunalno opremanje - postavljanje elektroinstalacija, vodovodne mreže, uličnog osvetljenja.

U prvoj fazi planira se izgradnja saobraćajnice sa dve trake, pešačkom i biciklističkom stazom. Kasnije bi ova ulica trebalo da se produži do Miloša Crnjanskog, čime bi Dudara dobila još jednu saobraćajnicu.
 
Rukovodilac opštine najavio je da je sledeći korak izrada projektno-tehničke dokumentacije, koja bi trebalo da bude završena do kraja godine, što bi omogućilo da radovi počnu sledeće godine. Po Stojkečićevoj proceni, radovi će trajati oko dve godine, a koštaće oko 170 miliona dinara.
Inače, početak gradnje ovog hotelskog kompleksa prvobitno je najavljivan za jun 2021. godine, a već 2023. planirano je da hotel bude otvoren za posetioce. Prvi ugovor sa investitorom navodno je sklopljen još 2020. godine. Realizaciju investicije, između ostalog, usporili su korona i komplikacije sa eksproprijacijom zemljišta. 
 
Kako bi se omogućila izgradnja kompleksa sa 90 soba koji će zauzimati 9.000 kvadrata Čerata menjan je i plan detaljne regulacije. U prethodnom planu na istom mestu je bio planiran turističko-ugostiteljski objekat koji bi spadao u kategoriju malih hotela zbog rizika da bi veći objekat "grubo narušio odnose u okruženju na blagim obroncima obodnog područja Karlovaca".
  • Čupko

    30.06.2022 19:55
    Sramotno
    Naši S. Karlovci su postali jedna polurazrusena kasaba ili palanka, teška seljana,sa primitivcima i seljoberima na vlasti.
    Mesto liči na neku zabitu selendretinu.
    Mladi se masovno drogiraju a stariji ljudi su mahom alkoholičari.
    I sada ovo? Pa bespotrebni i nepotrebni spomenici...
    Tuga su Sremski Karlovci danas!
    Tuga!
  • Čerat

    30.06.2022 06:42
    Belilo
    Karlovci su razruseni i devastirani. Putevi u kraterima, posle svake vece kise izlivaju se fekalije, gomilu druge osnovne infrastrukture nema. OK je razvijati turizam ali dajte prvo ljudima koji tu zive osnovne uslove za zivot jer godine su prosle a nista niste uradili.
  • Rajko

    29.06.2022 22:42
    Opet
    Opet novac građana se daje privatnim licima. Karlovci izgledaju kao razrušene grad a mi gradimo put do privatnog hotela. Nije mi jasno dokle će karlovča i ovo da trpe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.