Da li ste spremni za spektakl 3x3: Mozzart u Novom Sadu otvara teren zlatnim basketašima

Otvaranje obnovljenog terena u Banatiću, u Omladinskog pokreta 14, održaće se u utorak, 13. septembra, u 18 časova.

Uz njih smo osim zemlja košarke postali i zemlja basketa. 

Oni su zlatni momci koji su nas obradovali osvajanjem bronze na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali i brojnim zlatnim i srebrnim odličjima koje su osvajali na svetskim i evropskim takmičenjima u basketu 3x3. Sada je vreme da mi njih obradujemo otvaranjem terena u Novom Sadu posvećenog jedanaestorici zlatnih basketaša u okviru Mozzartove društveno odgovorne akcije "Sto terena za jednu igru".

Finalno odbrojavanje do jubilarnog stotog terena koji će Mozzart otvoriti uveliko je u toku, a obnovljeno 94. igralište u naselju Banatić na kojem će stasavati neke nove generacije otvoriće Dušan Bulut, Dejan Majstorović, Mihailo Vasić, Strahinja i Stefan Stojačić, Branko Marković, Marko Ždero, Marko Savić, Stefan Kojić, Aleksandr Ratkov i Miroslav Pašajlić. Svečano otvaranje 94. Mozzartovog terena zakazano je za utorak 13. septembra u 18 časova, u Novom Sadu na adresi Omladinskog pokreta 14 gde će basketaši zajedno preseći svečanu vrpcu a potom i isprobati nove koševe.
 
Ovi momci zlatnu karijeru započeli su osvajanjem prvog mesta na Svetskom prvenstvu u Grčkoj 2012. godine. Potom su se ređale medalje sa raznih takmičenja a bronza je na njihovu adresu stigla i sa Olimpijskih igara u Tokiju. 
 
Svečanom presecanju vrpce prethodiće revijalni basket turnir na kojem će učestvovati i naši zlatni basketaši. Potom će biti organizovano i takmičenje u šutiranju trojki za koje će se zainteresovani prijavljivati na samom terenu. Najuspešniji šuteri će osvojiti vredne nagrade, ali će i svakim pogotkom doprineti uvećanju sume koju će kompanija Mozzart donirati u humanitarne svrhe. 

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti