Šta utorak donosi Novosađanima: Prijatno vreme i zatvaranje 49. INFANT festivala

Utorak u Novom Sadu nam donosi sunčano i prijatno vreme.
Šta utorak donosi Novosađanima: Prijatno vreme i zatvaranje 49. INFANT festivala
Foto: 021.rs
Iskoristite ove sunčane dane da prošetate gradom, ali i posetite neki od brojnih zanimljivih događaja u gradu.
Vreme
 
U utorak sunčano i prijatno. Jutro svežije, sa oko 10 stepeni, dok će najviša dnevna temperatura iznositi 24 stepena.
 
Zadržava se relativno povolјan uticaj biometeoroloških prilika na hronične bolesnike i osetlјive osobe. 
 
U jutarnjim satima izvestan oprez se savetuje srčanim i cerebro-vaskularnim bolesnicima.
Trebalo bi da znate i...
 
Novosadska toplana u utorak počinje radove na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat na uglu Stražilovske ulice i Maksima Gorkog. Za vreme trajanja radova, privremeno se zauzima krajnja desna saobraćajna traka u Stražilovskoj ulici, u zoni raskrsnice sa Ulicom Maksima Gorkog. Privremena izmena režima saobraćaja će trajati do 26. septembra.
 
Od ponedeljka je zbog radova na izgradnji vrelovodnog priključka Novosadske toplane za objekat u Ulici Filipa Višnjića 7-9 privremeno izmenjen saobraćaj. U delu Ulice Filipa Višnjića od broja 5b do 15, biće zauzeta jedna saobraćajna traka za potrebe izvođenja radova. Saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, uz ograničenje brzine na 30 km/h. Izmena režima saobraćaja će trajati do 29. septembra. Privremena izmena režima saobraćaja će trajati do 26. septembra.
 
Delovi Novog Sada u utorak neće imati struje.
 
NOVI SAD
 
Čika Stevina 2A, Janka Veselinovića 2-10, Rumenačka 39, 43-49, od 8.30 do 9.45 časova.
 
Stevana Mokranjca 20-28, Janka Veselinovića 1, Pasterova 18-30, Rumenačka 31-35, kiosck (pijaca) i Roda market, od 10.15 do 11.30 časova.
 
Kontejner za odnošenje kabastog otpada biće postavljen u:
 
MZ "Ostrvo" - Parking kod Narodnog fronta 57 i Balzakova 24, kao i parking kod okretnice na kraju ulice Narodnog fronta
 
MZ "Ivo Andrić" - Ugao ulica Balzakova i Narodnog fronta kod postojećih kontejnera, kao i ulica Sime Matavulja 1a kod postojećih kontejnera
 
MZ "Bistrica" - Ugao ulica Kaće Dejanović i Braće Dronjak - parking, kao i ugao ulica Bate Brkića i Dušana Danilovića - parking
Gde ići?
 
Zatvaranje pozorišnog festivala INFANT održaće se u utorak u 20 časova predstavom "Kafka Machine", reditelja Veljka Mićunovića u Srpskom narodnom pozorištu. 
 
Autorsko vođenje kroz izložbu "San neolitske noći" arheologa Andreja Starovića biće organizovano u utorak od 18 časova u Muzeju Vojvodine.
 
U okviru koncerta "Mladi talenti" nastupiće pobednici takmičenja "Festival Isidor Bajić" u istoimenoj Muzičkoj školi od 20.22 časova. Na programu će biti Reicherdt, Poulin, Bazilin, Rabaud, Piazzolla, Beeftink, Shalaev, Shostakovich i Mischenkov. Koncert se održava u okviru Festivala kamerne muzike
 
Promocija knjige "Dekaton - Početak rata" autora Vladimira Martića održaće se u utorak u Kulturnoj stanici Eđšeg sa početkom od 19 časova. O knjizi će govoriti urednik i pesnik Rastko Lončar, direktorka izdavačke kuće "Bitije" Đina Vesić, pravnik Denis Tul, kao i sam autor. Moderatorka razgovora će biti Bojana Kulidžan Gromović.
 
Veče posvećeno Dušku Trifunoviću održaće se od 18 časova u prostorijama Prometeja Novi Sad. Muzički deo programa pokriva Siniša Milić.
 
"Sxablon showcase" savremene umetnosti predstaviće se u utorak od 10 časova u Kulturnoj stanici Eđšeg. Šablon je subotička multimedijalna platforma koja će se novosadskoj publici predstaviti kroz grupnu izložbu, koncertni segment, kao i segment sa di-džej setovima.
 
Projekcija filma "Budućnost Evrope", kao i propratna diskusija, održaće se u utorak od 19 časova u Omladinskom centru CK13. 
  • Dtagan

    12.09.2022 22:04
    Zu
    Propadne godina kulture,propadne Infant i sve što ova vlast organizuje.Nrma provoda jednom rečiju-jad i beda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti