Nelegalno pokušali da nadograde nekadašnji samački hotel na Grbavici, zatvoreno im gradilište

Gradska inspekcija zabranila je u sredu, 14. septembra, radove na nelegalnoj nadogradnji objekta u Ljermontovoj 4, saznaje 021.rs.
Nelegalno pokušali da nadograde nekadašnji samački hotel na Grbavici, zatvoreno im gradilište
Foto: 021.rs
Građani su prijavili nadležnima da se na zgradi izvode radovi, zbog čega su građevinski inspektori izašli na teren. Kako u Gradskoj upravi kažu za 021.rs, konstatovano je da se trospratnica nadograđuje bez dozvole, te je gradilište zatvoreno.
 
"U postupku inspekcijskog nadzora utvrđeno je da se na adresi u Ljermontovoj ulici br. 4, izvode bespravni radovi na nadogradnji stambene zgrade. Ovaj organ je doneo rešenje o uklanjanju i rešenje o zatvaranju gradilišta", kažu u inspekciji.
Iz ove Uprave nisu naveli ko je izvodio radove na nadogradnji nekadašnjeg samačkog hotela u Ljermontovoj. 
Pre nekoliko nedelja građani su se obratili redakciji 021.rs žaleći se na to da se na zgradi u njihovom komšiluku izvode radovi, ali da nema nikakve građevinske table, niti bilo kakvog obaveštenja.
 
Prilikom obilaska nekadašnjeg samačkog hotela reporteri 021.rs nisu zatekli radnike, ali nisu videli ni tablu sa obaveštenjem o radovima. 
 
Proverom u bazi podataka građevinskih dozvola, 021.rs je utvrdio da i dalje nema nikave dozvole za radove u ovoj ulici, sem što je od ranije Uprava za urbanizam odbila zahtev za izdavanje lokacijskih dozvola, dok na ponovni zahtev još nije odgovoreno.
 
U ovom dokumentu se navodi da je zahtev podnela Stambena zajednica Ljermontove 4, a uprava je ukazala na to da se zahtev odbija jer je u dokumentaciji predstavljena nadogradnja, dok se zahtev odnosio na rekonstrukciju.
Zgrade u Ljermontovoj 2 i 4 sagrađene su pre šezdesetak godina kao samački hoteli sa po oko 80 soba koje u proseku imaju 12 kvadratnih metara, sa zajedničkim kupatilima. 
 
Nekada su tu živeli radnici društvenih preduzeća i državnih ustanova, a vremenom su ih naselile porodice koje su postale vlasnici, dok je deo ostao u javnom vlasništvu. 
  • maja

    16.09.2022 10:11
    @omg
    Nije to nista, u nadogradnjama u Radnickoj ulici vodovod,
    kanalizacija,cevi za grajanje prolaze 10 cm od glavne table
    sa strujomerima.Sanitarni cvorovi, kuhinje postavljaju se
    iznad spavacih soba,tus kabine iznad table sa osiguracima,
    odvodne cevi sa kuhinjskom masnocom imaju po sest,sedam
    krivina do vertikale itd.Sve je prijavljeno nadleznim inspekcijama
    i svi cute.Zamislite inspekcija nece da kaze novinarima ko je
    poceo nadogradnju.Kada gradjani pocnu da se suocavaju sa
    problemima jednostavno nemaju kome da se obrate.Jednostavno
    vidite da su svi povezani i organizvani i pod zastitom su za
    bezakonje.
  • Aleksej

    16.09.2022 07:58
    OMG
    Mislio sam da je to samo neka uvertira, kao prica neka, da bi nekad neki investitor porusio to i napravio nesto drugo, ali izgleda da je neko zaista toliko BEZUMAN!!! da pokusa nadogradnju tih zgrada!? Pa ljudi, ne znam da li znate, tamo je kanalizacija sprovedena SPOLJA!!! O cemu onda dalje da pricamo...
  • Bl

    16.09.2022 07:58
    ..
    Kako to bez placanja reketa naprednjacima sta je ovo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti