VIDEO: Radnici Milenijum tima otišli sa Kameničke ade nakon što su aktivisti sprečili da započnu rad

Radnici "Milenijum tima" otišli su sa Kameničke ade nešto posle 18 časova i odvezli građevinsku mašinu koju su dovezli u petak ujutru, javlja reporter 021.rs.
VIDEO: Radnici Milenijum tima otišli sa Kameničke ade nakon što su aktivisti sprečili da započnu rad
Foto: 021.rs
Radnici su otišli nakon što su ih aktivisti Šodroš Survivor kampa ceo dan sprečavali da započnu rad.
 
 
Aktivisti su bili postavili stolice i stolove ispred građevinske mašine.
 
 
Dovukli su i kamper, kako bi dodatno ojačali blokadu.
 
 
Tokom dana tamo je bio i policijski inspektor koji je uzeo izjave od aktivista i radnika.
 
Prethodno, kada su aktivisti pozvali policiju da proveri o čemu je reč i da legitimiše prisutne radnike, oni su prvo odbili da izađu na teren.
 

Kako je za 021.rs ispričala aktivistkinja Vesna Jakovljević, oni su jutros čuli da dolaze teške mašine, te su krenuli da vide o čemu je reč.

"Ovde je ogroman gabaritni kamion 'Milenijum tima' koji je dovezao građevinsku mašinu. Zatekli smo i radnike i pitali smo šta planiraju da rade, ali oni su odbili da nam kažu. Rekli su nam samo da u subotu dolaze predstavnici državnih organa i da oni moraju da pripreme teren", navodi Jakovljević.

 

Uz kamion i građevinsku mašinu, na licu mesta su bila i dva džipa "Milenijum tima".

Kako nezvanično saznajemo, radnici "Milenijum tima" imaju nalog da razminiraju prostor, odnosno da provere da li na ovom području gde se planira gradnja ima zaostataka eksplozivnih sredstava iz vremena bombaradovanja ili od ranije. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Radio 021 (@radio_021)

Podsetimo, aktivisti već tri meseca kampuju na području Šodroša, kako bi sprečili seču šume i početak gradnje mosta u produžetku Bulevara Evrope. 

Komentari 102

  • Сремац

    19.09.2022 11:27
    ладолежи
    Пре свега шта значи појам активисти?Ко су,шта су,чији су...?Толико будалаштина је изречено у коментарима,а да нико није реч проговорио о једном уређеном простору са асфалтним путем дужине 1860 метара и јавном расветом,са 18 бушених бунара, неколико платформи за трафо станице и командни центар.Да то је некад било извориште Каменичка ада новосадског Водовода.Када је извориште напуштено осамдесетих година прошлог века,дошли су узурпатори,лопови,"сакупљачи секундарних сировина"и све што је могло да се покраде и покрали,од ограда,стубова јавне расвете до каблова и песка,а у те рупе они други довозили шут и отпад свих врста.Долазе трећи, "каубоји"ударају коље и ограђују "своје" парцеле.Све лопов до лопова и неки од њих данас "бране природу" и плућа града.Дајте се људи у памет,гледајте своја посла и пустите да се овај град развија како је то струка планирала,а не да нам докони "чувари јежева и буба мара" праве урбанистичке планове кроз свој лични интерес.
  • Dejan

    19.09.2022 07:40
    Strateski partneri
    @Vigo

    To su vise strateski partneri SNS i SPS lopova, koji im uplacuju sa egzoticnih destinacija iznet novac potreban za izgradnju dok se NBS pravi mrtva.
  • Dobrivoje

    19.09.2022 07:12
    Za ove što me prozivaju
    Mene bi bilo sramota isticati da sam rođeni novosađanin, jel ste vredniji kao ljudi, ili lečite neke komplekse? Ja sam rođen u Beogradu, ali mi nikad nije palo na pamet da pomislim da sam lepši ili pametniji od mojih prijatelja kojih ima zaista sa svih strana, ovo nije ni vredno komentarisanja...
    Čitam često ovde vaše izlive mržnje i stvarno ne sramota što delimo isto podneblje. A što se teme tiče, evo jedan Prag npr, ima nekih 14 mostova i sumnjam da se iko od stanovnika u blizini pobunio zbog njih, cena njihovih nekretnina je sigurno veća zbog bolje povezanosti, ali da, zaboravio sam, oni nisu udarali na divlje tarabe uz reku i dizali nelegalne objekte, pa samim tim i nemaju potrebe da brane iste...u ime ekologije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti