Na brzoj pruzi između Novog Sada i Beograda od sada i teretni vozovi

Prvi put otkad je u rad puštena brza pruga između Novog Sada i Beogradnju, organizovan je saobraćaj i teretnih vozova.
Na brzoj pruzi između Novog Sada i Beograda od sada i teretni vozovi
Foto: 021.rs

U saopštenju "Infrastruktura železnice Srbije" navodi se da je u toku noći između Beograda i Novog Sada, na brzoj pruzi, saobraćalo ukupno sedam teretnih vozova.

Pet ih je išlo od prestonice ka Novom Sada, a dva od vojvođanske prestonice ka Beogradu.
 
"Saobraćaj teretnih vozova odvijaće se svake noći počev od 23.00 sata do 5.00 sati ujutru, na deonicama magistralne brze pruge Stara Pazova - Novi Sad - Novi Sad Ranžirna i Indjija - Novi Sad - Novi Sad Ranžirna", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, prema dosadašnjim najavama, svake noći će između Novog Sada i Beograda saobraćati između pet i deset teretnih železničkih kompozicija.

  • Ex faca

    19.09.2022 09:02
    Propast
    Treba napraviti neku paralelnu prugu jer će teretni vozovi ovu upropastiti veoma brzo i nećemo imati ništa. Reset na pre4-5 godina
  • Nikola

    18.09.2022 20:33
    @Pićuka
    A između 160 i 300 km/h? Mislim, kad već pišete, šteta je da ne čujemo šta je sa ovom našom prugom.
  • Pićuka

    18.09.2022 16:21
    @Ja
    Mi smo to platili. Nije poenta u tome već u čemu se koriste tzv. brze pruge. Termin brze pruge se ne koristi u kontekstu teretnog saobraćaja. Ako ćeš da koristiš brze pruge za teretni saobraćaj onda si diletant ili populista. Kontaš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti