Mirović: Očekujemo da Vlada odobri sredstva za revitalizaciju Sremskih Karlovaca

Predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović rekao je danas da je Narodna skupština donela zakon o obnovi kulturno-istorijskog nasleđa Sremskih Karlovaca.
Mirović: Očekujemo da Vlada odobri sredstva za revitalizaciju Sremskih Karlovaca
Foto: 021.rs
Dodao je da očekuje da i Vlada Srbije u novom mandatu odobri značajnija sredstva za revatilizaciju tog mesta, važnog za srpsku istoriju i lokalni turistički razvoj.
"Ne čekajući zakon 2018. godine kroz budžetski fond za izgradnju uložili smo značajna sredstva u rekonstrukciju i revitalizaciju najvažnijih objekata", naveo je Mirović za RTS.
Prema njegovim rečima, pored Stare patrijaršije rekonstruisane su fasade, poput fasade Sabornog hrama, Župnog ureda katoličke crkve, a u toku je rekonstrukcija fasade kuće Dimitrija Anastasijevića.
 
"Taj posao treba da se odvija u narednih deset, petnaest godina", rekao je Mirović i naglasio da se radi na rekonstrukciji objekata u Sremskoj Kamenici, kao i da se očekuje rekonstrukcija Kamenice jedan.
 
"Radi se brza pruga od Novog Sada do Subotice. Radovi su se intenzivirali poslednjih nedelja na probijnju najvećeg tunela u Srbiji. Iz faze pripremnih radova počelo je bušenje tunela kroz Frušku goru u dužini od tri i po kilometra i počeli su radovi na izgradnji mosta koji će povezati Kovilj sa Petrovaradinom", kazao je Mirović.
 
Prema njegovim rečima, to su dva najsloženija objekta na trasi, a rok za završetak je tri godine.
 
"To je važan posao za Novi Sad jer će deo tog koridora biti i most koji će sa Limana prelaziti na teritoriju Sremske Kamenice, tako da će se Novi Sad značajno rasteretiti što se saobraćaja tiče", rekao je Mirović.
 
Govoreći o prečišćačima voda, Mirović je istakao da je urađen prečišćač u Bačkoj Topoli i u Malom Iđošu, a u pripremi je prečišćač u Zrenjaninu.
 
"Kada je reč o izgradnji postrojenja za pijaću vodu, priprema se takvo postrojenje u Odžacima, u Temerinu i u Beočinu", napomenuo je Mirović.
 
Ove godine za lokalne samouprave u Vojvodini izdvojeno više od 13, 5 milijardi dinara, naveo je RTS.
  • Miloš

    25.10.2022 13:21
    ,,revitalizacija,,
    A Naftahem,a užasni putevi ,a ciglana ,a................ili će samo šminkati ,kao i sve do sada ...uzaludan posao ...kada se Karlovci ,,oslobode,,zagađivača onda se može pričati o novoj stvarnosti ......ovako je samo šminkanje
  • Mislilac

    15.10.2022 14:03
    Pitanje
    Kada će Sremski Karlovci dobiti svoju fabriku vode i kada će naselje Karlovački Vinogradi dobiti vodovod i kvalitetan put umesto sadašnjih ne rupa nego kratera?
  • Hm

    23.09.2022 13:13
    Crkva neće da uleti sa nekim parama-a?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti