FOTO: Štednja na delu - Novi Sad za dekorativnu rasvetu dve crkve izdvaja više od 48 miliona

Novi Sad će iz budžeta grada izdvojiti 48,4 miliona dinara bez PDV-a za dekorativnu rasvetu dve crkve, saznaje 021.rs.
FOTO: Štednja na delu - Novi Sad za dekorativnu rasvetu dve crkve izdvaja više od 48 miliona
Foto: 021.rs
Predviđeno je da se preko Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) finansira dekoracija Hrama prenosa moštiju Svetog Save na Novom naselju i Uspenske ckve u centru grada. 
U projektu za crkvu na Novom naselju se kaže da su planirana dekorativna svetla oko objekta i to podna (parterna), zatim na četiri male kupole tako da se istakne krst na velikoj kupoli, potom oko fasadnih platna i prozora. 

Režim rada dekoracije će biti takav da će celokupna raditi od momenta uključenja javne rasvete do 23 sata, a potom će od 23 sata do jedan čas ujutru sijati kupola i prozori, a zatim do jutra kupole i parter. Biće postavljeno više od 130 svetiljki. 

Za Uspensku crkvu u centru grada planira se dekorativna rasveta tako da se istakne zvonik i satovi na njemu, kao i krstovi. Predviđena su tri režima osvetljenja, prvi kada su sva svetla uključena, drugi posle ponoći kad radi deo rasvete kod zvonika i prozora, kao i spomenika, a treći režim je posle dva sata ujutru kada će biti osvetljen glavni ulaz, krstovi i sat. Ukupno bi trebalo da budu postavljene 202 svetiljke.
 
Prema tenderskoj dokumentaciji rok za postavljanje rasvete će biti 180 dana od potpisivanja ugovora. 
 
Rok za dostavljanje ponuda na tenderu UGZI-a je 14. oktobar. 
  • Nataša

    27.09.2022 23:24
    Mere štednje
    Sramota. U ovo vreme krize, kada svi se pozivamo da stedimo, gde nam svaki dan se predlaže kako I na čemu da štedimo, gde je Srbija u teškoj situaciji...vi radite protiv predsednika i predloga vlasti. Ostavke. Odmah i povlačenje svih partijskih kadrova iz energetskog sektora i postavljanje stručnjaka na svako mesto, da se spase što se spasti da, od vas marabunte...
  • Thommy

    27.09.2022 05:19
    Хајде људи узмите се у памет и не наседајте на провокације у виду штедње ел.енергије. Ако се буде штедела струја шта ће бити са радним местима свих оних из ЕПС а нарочито из дела задуженог за електродистрибуција. Имајте слуха, радно место стечено партијским чланством је локомотива напретка. Живела Србија!
  • Kamenica

    26.09.2022 19:42
    Tatarsko brdo sija danonoćno i nikom ništa samo zato sto se na taj način neko nelegalno priključio na uličnu rasvetu pa pokušava da prikrije. Mesecima mi komšije zovemo Eps ali nikad se niko nije pojavio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti