Poslednji septembarski dan pred Novosađanima: Grožđebal, "Liman zove" i razna druga dešavanja

Poslednji septembarski dan Novosađanima donosi mnoštvo dešavanja, a između ostalog i otvaranje tradicionalnog "Grožđebala" u Sremskim Karlovcima.
Poslednji septembarski dan pred Novosađanima: Grožđebal, "Liman zove" i razna druga dešavanja
Foto: 021.rs
Dan će biti izrazito topao, sa mogućim pljuskovima. Kao i uvek, mi vam donosimo najvažnije informacije kako bismo vas pripremili za naredni dan i brojna dešavanja u gradu i okolini.
 
Vreme
 
U petak će biti promenljivo oblačno, uz moguće pljuskove s grmljavinom, ali veoma toplo. Duvaće slab do umeren južni i jugozapadni vetar. Minimalna temperatura biće 13, dok će najviša dnevna biti 26 stepeni.
 
Biometeorološka situacija i dalјe nepovolјno utiče na srčane bolesnike, a oprez je neophodan i kod asmatičara. Kod meteoropata moguća je glavobolјa, malaksalost i bolovi u mišićima. U saobraćaju se savetuje dodatni oprez.
Trebalo bi da znate i...
 
Za vreme Grožđebala u Sremskim Karlovcima, 30. septembra, 1. i 2. oktobra autobuski prevoz do tog mesta odvijaće se po redovnom redu vožnje, s tim da će od 17 časova polasci biti pojačavani dodatnim prevoznim kapacitetima.
 
Zbog obnove kolovoza u Ulici Ćirila i Metodija, na deonici od kružnog toka do Ulice Jožefa Atile saobraćaj će na ovoj deonici biti redukovan, ali neće biti obustavljen, kažu u gradskoj upravi. 
 
Delovi Novog Sada, Sremskih Karlovaca, Sremske Kamenice, Veternika i Futoga u petak neće imati struje.
 
NOVI SAD
 
Jiričekova 7, 7A, 7B, 7C, od 8 do 12 časova
 
Ive Andrića - drvene barake BB, 1-5, Banovića Strahinje 2-6, Bulevar cara Lazara 81-85, semafor na uglu Bulevara cara Lazara i Banovića Strahinje, autobusko stajalište, sklonište u Ive Andrića 1 i 15 i semafor, od 8.30 do 10 časova
 
Ive Andrića 7-17, Narodnog fronta 72--80, Banovića Strahinje 8-20, sklonište, od 10.30 do 12 časova
 
Devet Jugovića 1-13, Kosančića Ivana 14-24, 15-21, od 9 do 9.30 časova
 
SREMSKI KARLOVCI
 
Doka II 1-67, 2B-6, 78, od 9.30 do 10.30 časova
 
VETERNIK
 
Kralja Aleksandra i OŠ "Mihajlo Pupin", deo ulice: Školska, Vojvode Bojovića, Vuka Karadžića, Železnička i Dobrovoljačka, od 8.30 do 10.30 časova
 
FUTOG
 
Deo Železničke ulice, od 9 do 11 časova
 
SREMSKA KAMENICA
 
Ružin venac 2-24, 1-3, 11-33, Grozdova 2-14, 1-17, Izvorska 2, 6-12, Vidikovac 9, Slavujeva 2, Vrbička 2-4, 1-9, Fruškogorski put 100-110, Sunčana ulica 10, Put heroja 14, 20, 26, 1-5, 11-23, 37-43, Vodovod, Vodovod-rezerva, od 9 do 9.30 časova
 
Popovica i Paragovo u petak neće imati vode.
 
POPOVICA, PARAGOVO
 
Oba naselja bez vode će biti od 9 do 10 časova.
 
U "Vodovodu" kažu da postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne mreže biti produžena i proširena.
 
Gde ići?
 
U okviru književne konferencije "Book Talk" odžaće se niz zanimljivih razgovora i dešavanja u petak. Za više informacija, pogledajte OVDE.
 
Premijera opere u četiri čina Žorža Bizea "Karmen" odigraće se u petak od 19 časova u Srpskom narodnom pozorištu. Dirigent opere je Aleksandar Kojić, a režiju potpisuje Ozren Prohić iz Hrvatske.
 
Predstava "Pazi šta želiš" odigraće se u petak od 19.30 časova na Velikoj sceni Pozorišta mladih. "Teatar na brdu" gostuje u Novom Sadu, a glumci su Aleksandar Radojičić, Radovan Vujović i Aleksandra Tomić. Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Gigstix-a, kao i onlajn.
 
Performans "Muzika i ples" Udruženja "Presto" i udruženja "New Entertainment" održače se od 20 časova u Arhivu Vojvodine. Cilj ovog performansa je promovisanje muzičke i plesne umetnosti, a kroz edukaciju mladih ljudi putem besplatnih radionica.
 
Otvaranje četvrtog po redu Festivala srpskog džeza održaće se u petak od 20 časova, a nastupiće akustični ansambl Klo Klo i potom Gorica & The Grooveheade u Domu kulture (zgrada Sokolskog doma).
 
Razgovor na temu "Umetnost i interkulturalnost: Izazovi konteksta i vremena" održaće se u petak od 19 časova u Kulturnom centru Vojvodine "Miloš Crnjanski". Razgovor na ovu temu će voditi kulturološkinja Aleksandra Bosnić Đurić, a pričaće sa kulturnom posrednicom iz Slovenije Irenom Urbič.
Program "Hod sa Vodom" u saradnji sa kustoskinjom Biljanom Ćirić održaće se u petak u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine. Za više informacija o detaljima ove manifestacije pogledajte OVDE.
 
Otvaranje trodnevne manifestacije "Grožđebal" u Sremskim Karlovcima od petka i trajaće do nedelje. Svečano će ga otvoriti karlovački vinari i vinogradari od 18 časova, a nastupaće bendovi The PEtting Blues Band i Neverne bebe.
 
Treća jesenja Novosadska cvetna pijaca održaće se od petka na platou ispred Spensa i biće otvorena od 8 do 19 časova.
 
Održaće se i koncert "Stade se biser zlatom nizati" u petak od 19 časova u pozorištu Kulturnog centra "Mladost" u Futogu. Nastupiće KUD "Sedmica" iz Ugrinovaca, KUD "Lipa" iz Semeljaca iz Hrvatske i Ansambl narodnih pesama i igara KC "Mladost" Futog.
 
Žurka osamdesetih "Then and Now" održaće se u petak od 21 čas u Gerila Baru. 
 
Koncert alternativnog metal benda iz Rijeke Mamut održaće se od 21 čas u Omladinskom centru CK13
 
Manifestacija "Liman zove" održaće se u SKCNS Fabrika. Događaj počinje projektom "Živela muzika" od 14 časova, a uslediće niz koncerata mladih novosadskih bendova. Nastupiće Salto Mortale, Echo Spiritus, Fifthe Piece, Sample Tekst, Majmunsko ostrvo, Rachet, Two coins from Mercury, Non Grata, dreDDup, kao i mlada kantautorka Lena Hrvojević. Za više informacija pogledajte OVDE.
 
U okviru Kaleidoskopa kulture biće postavljena od petka do subote instalacija umetničkog kolektiva Plastique Fantastique iz Berlina pod nazivom "Duplo srce" (Double Heart) na Spensu. Za više informacija pogledajte OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti