VIDEO Darko Rundek podržao aktiviste na Šodrošu: "Da izdrže, da se vidi ko je jači"

Poznati muzičar Darko Rundek podržao je aktiviste koji već četiri meseca kampuju na Šodrošu.
VIDEO Darko Rundek podržao aktiviste na Šodrošu: "Da izdrže, da se vidi ko je jači"
Foto: 021.rs

Ekološki front Novi Sad podelio je snimak na kojem su aktivistkinje Sabina Šabić i Maja Vasić, te Darko Rundek.

"Putovali smo kroz Bosnu i Hercegovinu, bili smo na rekama Bistrica, Drina, Bjelave... Svratili smo u Kraljevo kako bismo podsetili na probleme minihidrocentrala tog predela, juče smo svirali za Moravu. Nažalost, ovaj put nismo stigli da posetimo hrabre ljude u Novom Sadu, u Šodroš kampu, ali ćemo pokušati da stignemo već sledeći put. Ovom prilikom želimo da im damo do znanja da nisu sami", rekla je Šabić.

Maja Vasić objasnila je da u Novom Sadu građani pokušavaju da sačuvaju autohtonu šumu, "levo plućno krilo grada", koje trenutno brane aktivisti svojim životima. Kako je rekla, oni stoje nasuprot krupnom kapitalu, investitorima, teškoj mašineriji i nasuprot svih onih "kojima je zarada preča od prirode i koji misle da mogu sutra da jedu novac".
 
Rundek je poručio da je ponosan na aktiviste.
 
"Samo da kažem da sam ponosan na te ljude i da ću probati što pre da dođem tamo i dodam malo lepote, koliko mogu, da izdrže i da se vidi ko je jači", rekao je Rundek.
 
Darko Rundek je 2019. godine podržao i peticiju i protiv seče šume na Fruškoj gori.
 
Na poslednjom albumu Rundeka i Ekipe ("Brisani prostor"), nekadašnji frontmen kultnog Haustora peva, između ostalog, i: "Zovu te planine i rijeke - dok još ima neke".
  • Zarko

    12.10.2022 14:00
    Zna se ko je jaci...
    Zemare su jace...
  • Vladika

    12.10.2022 09:01
    Podrška
    Pitanje je da li uopšte zna gde se nalazi i zašto.
  • /

    11.10.2022 20:46
    /
    Oni će reći da su odustali od gradnje mosta zbog aktivista. A ustvari nema para zbog krize. Al ne bi vam bio u koži kad se to desi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.