"Put" ponovo traži firmu da održava saobraćajnice u Novom Sadu, pripremljeno 200 miliona

JKP "Put" ponovo traži firmu koja će umesto njega održavati puteve u Novom Sadu.
"Put" ponovo traži firmu da održava saobraćajnice u Novom Sadu, pripremljeno 200 miliona
Foto: 021.rs

Za posao "održavanja objekata putne privrede na teritoriji Grada Novog Sada III", ovo javno komunalno preduzeće izdvojilo je 200 miliona dinara.
 

Između ostalog, od izabranog izvođača radova očekuje se košenje trave i korova, uklanjanje panjeva, skidanje asfalta, rušenje kolovoza, iskopavanje zemlje, asfaltiranje ulica, utovar, transport i farbanje pešačkih prelaza, na području Ledinaca, Bukovca, Sremske Kamenice i Petrovaradina.
 

Kako se navedi u tenderskoj dokumentaciji, najbitniji uslov je da početak radova bude najkasnije dva dana od izdavanja naloga. Takođe, za izvedene radove ponuđač mora obezbediti garantni rok od minimum godinu dana.
 
Ovi ugovori o održavanju putne privrede potpisuju se tako da preduzeće koje je dobilo posao radi po pojedinačnim nalozima Gradske uprave sve dok se ne utroši predviđena suma.  
 
JKP "Put" je, inače, pre nepunih mesec dana na dva odvojena tendera dodelio "Put-investu" poslove na održavanju gradskih saobraćajnica u vrednosti od 456 miliona dinara.
 
U pitanju su radovi čija vrednost pokriva deo Programa održavanja putne privrede na osnovu kojih "Put" dobija poslove od Novog Sada. 
 
Ovaj program u 2022. godini trenutno iznosi 2,1 milijardu dinara, u šta se računa i deo od 800 miliona dinara koje je Pokrajina dala Gradu.
 
Gradsko preduzeće "Put" poslove na održavanju saobraćajnica prosleđuje privatnim firmama već godinama unazad, u iznosima od nekoliko stotina miliona dinara. 
 
Ne bi bilo iznenađujuće da "Put-invest" i ovog puta dobije milionski posao od javnog preduzeća, budući da je ova firma bila izabrana na čak četiri prethodna tendera ukupne vrednosti iznad četiri i po miliona evra.
  • Mila

    17.10.2022 13:51
    Zamisli samo neko ko ima volju i ko sme, uzme fakture od Puta prema gradu, i od Put investa prema Putu i postavi pitanje gde je razlika.
    Toliko jednostavno u komentaru, u logici, ali nije u praksi moguce.
  • Pera

    17.10.2022 13:38
    Vezane ruke
    Putu je odavno ograničen i smanjen broj zaposlenih,tako je grad odlučio.
  • Lala

    17.10.2022 12:22
    Sramota
    Ugasite onda put,pa dajte sve ovima što su i do sad održavali ulice. Jako su dobro održavali da su nam većina ulica ko posle bombardovanja. Smenite tog direktora u Putu jel je nesposoban. Kako je godinama opstajalo to preduzeće,a sad odjednom cvrc. Znači da direktor i rukovodstvo nevalja ili je to politička igranka koju moraju da poštuju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti