Novi Sad grad sa povoljnim poslovnim okruženjem

Grad Novi Sad dobio je sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju, jer je prošao kroz program Sertifikacije opština sa povoljnom poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi.
Novi Sad grad sa povoljnim poslovnim okruženjem
Foto: 021.rs

Uz Novi Sad, ovaj sertifikat dobili su i Čačak, Leskovac, Ruma, Bor, Stara Pazova i Pećinci. 

Sertifikate dodeljuje Regionalna mreža za povoljno poslovno okruženje u jugoistočnoj Evropi, koja okuplja više od 20 partnerskih organizacija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore i Srbije, a na događaju je ozvaničeno i proširenje ove platforme. Regionalnoj mreži pristupile su partnerske organizacije iz Albanije i Kosova* i cilj je da u proces sertifikacije do kraja 2023. uđe i njihovih 16 lokalnih samouprava.

Izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović istakla je značaj saradnje jer će povezivanje i veći nivo standardizacije usluga u regionu omogućiti bolje uslove za život i rad 20 miliona građana i 1.150.000 biznisa na ovim prostorima.
 
"Partnerstvo za konkurentniji region omogućiće da njegove članice nastave razmenu iskustava i uspeh u reformama, poput elektronskih građevinskih dozvola, eKatastra, elektronske registracije sezonskih radnika, unapređenja inspekcijskog nadzora, digitalne fiskalizacije. Partnerstvo će nam omogućiti i da već 2023. objavimo prvi regionalni izveštaj koji će na precizno meriti ekonomsku i političku stabilnost i rangirati ekonomije regiona prema kvalitetu života i uslova za poslovanje", rekla je Jovanović.
  • Realista

    17.10.2022 16:38
    Odgovor bi bio:
    Zamislite osobu koja se zacenila od histeričnog smeha kad je pročitala naslov. To je moj komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti