FOTO, VIDEO: Nekoliko aktivista privedeno na Šodrošu, policija primenila silu

Kordon policije koji je došao na Šodroš da spreči građane koji protestuju upotrebio je fizičku silu.
FOTO, VIDEO: Nekoliko aktivista privedeno na Šodrošu, policija primenila silu
Foto: 021.rs

Kako javlja reporter 021.rs sa lica mesta, policija je počela da privodi i odvodi građane koji su do pre nekoliko minuta bili opkoljeni u šumi. 

Među građanima koje privode su i stariji ljudi i žene. Za sada je privedeno pet, šest ljudi. Pola sata nakon što su odvedeni prvi aktivisti, policija je privela i Brajana Brkovića. 

Dok su ga privodili, aktivista Brajan Brković rekao je da ga hapse "samo zato što je stajao".
 
Marijana Mutavčieva za 021.rs rekla je da je čovek koji upravlja kordonom istrčao iz šume, uhvatio Brkovića oko pasa, uvukao u kordon i da su ga onda odveli.
 
"To je izgledalo strašno. On je trčao, zatrčao se. Ne znam da li je on njega samo gurnuo. Uvukao ga je u kordon. Brajan nije imao nikakvog kontakta sa njim", navela je. 
 
 
Magdalena Rašković kaže da je tražila identifikacioni broj ili ime policajaca koji su je, navodno, šutali, ali joj je prišao neki drugi policajac koji je rekao da danas ne nose ta obeležja.
 
Neki građani su, navodno, odvedeni dublje u šumu i fizički napadnuti.
 
 
Podsetimo, kordon policije koji je oko 9.30 časova stigao na Šodroš, opkolio je ranije građane koji pokušavaju da spreče kineske radnike da ograde prostor predviđen za radove.
 

Sva dešavanja sa Šodroša pratite uživo na 021.rs i na našoj Fejsbuk stranici.

  • Bice bolje

    25.10.2022 22:34
    Ne mogu da verujem da mnogi jos nisu ukapirali - ovaj most na šodrošu nece biti namenjen kamionima-za njih se pravi veza preko 5-og mosta od kacke petlje preko Petrovaradina pa kroz tunel ka Rumi.Ovaj most oko kog je ispala zbrka bice gradska saobracajnica.Zar je to toliko teško shvatiti.Pa niste svi vi koji ste protiv navijaci poznatog BG fudbalskog kluba-istina nižerazrednog.
  • Odgovor

    21.10.2022 12:46
    Trt@ Nalazim interesantnim da su mi odsekli deo komentara u kojem sam samo izrazio želju da se u toku ove operacije deminiranja nađete odmah pored bez zaštitne opreme, a sve u skladu sa vašim sopstvenim uverenjima što bi valjda bilo pošteno jer ste ovde poznati kao velika poštenjačina koja čvrsto stoji iza svojih reči, a objave u celosti i bez trunke srama komentar dežurnog paćenika koji ljude doslovce naziva "govnom na cipeli" ili ovde čak dvojice koji ljude nazivaju "go*nom koje se razmnožava" ili nekome govore da "jede g**na", takvi komentari su im očigledno prihvatljivi dok ovaj moj nije. Budućnost će nam već pokazati ko je bio u pravu i čija samouverenost je imala težinu.
  • Sale

    20.10.2022 14:42
    @Лиманац
    Pojedi taj sendvič, što jedeš g**na?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti