Vučević: Lažnim ekolozima neće proći više nijedan pokušaj miniranja demokratskih principa

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručuje da se jutros na Šodrošu dogodilo "krajnje nedopustivo i necivilizovano nasilje i napad na slobodu javne reči".
Vučević: Lažnim ekolozima neće proći više nijedan pokušaj miniranja demokratskih principa
Foto: 021.rs

Po Vučevićevim rečima, "lažni ekolozi" su pokazali svoje pravo lice i "potvrdili da su stvarni nasilnici koji prete i fizički napadaju novinarke na radnom zadatku". 

Vučević je reagovao zbog toga što je jutros na Šodrošu napadnuta glavna urednica Novosadske televizije Emilija Marić, koja im se, kako kaže gradonačelnik, "našla na putu zato što je izveštavala o istini i radila svoj posao". On kaže da je Marić bila žrtva fizičkog napada i najgorih vređanja, iznoseći optužbe i na račun reportera 021.rs. Gradonačelnik dodaje i da se nastavljaju "verbalni progon i agresija prema svim novinarima koji lažnim ekolozima, a u stvari ekstremistima, nisu podobni ili im nisu po volji".

"Zato apeluje na nadležni državne organe da što pre otkriju i procesuiraju vinovnike ovakvih primitivnih i nasilnih napada na novinare, da novinare koji časno rade svoj posao zaštite od kako verbalnih, tako i fizičkih napada. Pozivam medijska udruženja da reaguju na alarmantno kršenje slobode štampe, i da pruže zaštitu svojim kolegama da ne moraju više da strahuju za svoj život dok su na novinarskom zadatku", poručuje Vučević.
 
On se obratio i građanima koji protestuju, poručujući da im "neće proći više nijedan pokušaj miniranja demokratskih principa i vrednosti, a u našoj državi Srbiji postoje kazne za sve one koji svoje lične frustracije iskaljuju na novinarima". 

Komentari 100

  • R

    22.10.2022 20:02
    R
    Ovaj most je dobar zbog rasterećenja Sremske Kamenice, mosta Slobode i raskrsnica na Bulevaru Oslobođenja, kao i zbog preusmeravanja dela teretnog saobraćaja, koji će u potpunosti biti preusmeren ne kada bude završen ovaj most nego kada bude završen most na Dunavu kod Petrovaradina.
    Loš je ne zbog Šodroša nego zato što teba da počne da se diže oko 2 km pre Dunava, praktično na bulevaru Evrope pre kružnog toka, tako da će ići preko kružnog toka.
    Šta da kažu ljudi koji su debelo platili stanove na tom delu bulevara Evrope, kružnog toka, pa i Telepu kada im pogled bude zaklonio tako dugačak prilaz mostu. Koliko će cena njihovih stanova pasti? Da li ste uračunali tužbe zbog toga. Verovatno niste, jer ste trebali posebno da obavestite svakog vlasnika stana, placa, ili kuće.
    Sam most treba da bude dugačak 1300m, prilaz skoro 2000m, da li je to neophodno. Da li je skuplji most ili prilaz.
    Taman napravite nešto, pa rekonstrukcija, pa rekonstrukcija rekonstrukcije, samo da se troše pare, koje niste vi zaradili. Trebalo bi da malo razumnije raspolažete sa novcem koji je došao od gradjana.
    Ovo me podseća na paralelne puteve autoputu zbog kojih Novi Sad ima samo jedan ulaz i jedan izlaz na autoput. Po svim pravilima vezanim za veličinu grada Novi Sad je trebao da ima najmanje dva, a verovatno i tri ulaza i tri izlaza na autput. To je jedino odgovaralo onima koji su pre gradnje kupili zemlju pored atoputa
    Da li je i sada tako nešto u pitanju?
  • Ja

    22.10.2022 08:06
    Ns
    Bivši gradonačelniče kada ćete odgovarati što ste uništili Novi Sad a sada i Šodroš
    Ne mi nismo lažni ekolozi, mi smo obični građani koji brane svoj grad od takvih kao što ste vi i vama sličnih.
    Vreme je da odgovarate vi
    i ostali za sve nedela koje ste uradili Novom Sadu.
  • Milorad

    21.10.2022 19:46
    Vučević promašio temu. Nema tu lažnih ekologa, njemu se priviđa. Ovo su građani kojima je dosta betoniranja i dodikovanja po našem nekad lepom gradu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti