FOTO: Radnici odlaze sa Šodroša, policija ostaje - stigli poslanici opozicije

Radnici kineske kompanije CRBC odlaze sa Šodroša nakon što su u potpunosti ogradili deo novosadskog priobalja koji bi trebalo da se "razminira".
FOTO: Radnici odlaze sa Šodroša, policija ostaje - stigli poslanici opozicije
Foto: 021.rs

Oni su obezbedili postavljenu ogradu žicama. 

Kako javlja reporter 021.rs sa lica mesta, kordon policije se još uvek ne povlači.
 
Trenutno je prisutno više desetina građana među kojima su i narodni poslanici Aleksandar Jovanović Ćuta, Nebojša Zelenović, Biljana Stojković i Danijela Nestorović. Dolazak je najavio i Borislav Novaković.

Dok su radnici završavali posao, njih su štitili pripadnici interventne policije. 

Deo građana, njih tridesetak, povukao se u kamp.
 
Jedna od njih, Marijana Mutavčieva kaže za 021.rs da se trenutno aktivisti dogovaraju kako će dalje postupati.
 
"Ostajemo u kampu. Ono što je prioritet je da se privedeni puste na slobodu, s obzirom na to da ništa loše nisu radili. Sve je stvar dogovora kasnije kako ćemo postupati, i po pitanju ove ograde i po pitanju radova. Ono što znamo je da ćemo podneti zahtev za hitan inspekcijski nadzor u vezi sa Planom generalne regulacije s obzirom na to da nije rađena strateška procena što je bilo potrebno zahtev za povlačenje Plana, zapravo za stavljanje van Plana generalne regulacije mosta", objašnjava.
 
Dodaje da kamp svakako neće ostati napušten, jer se ljudi smenjuju i dolaze novi građani. 
 
Podsetimo, jutros od 6h građani su pokušavali da spreče radnike da postave ogradu, ali je oko 9.30 na mesto dešavanja stigao kordon policije. 
 
Došlo je i do nekoliko sukoba sa policijom, a, kako saznaje 021.rs, deset aktivista je privedeno. 
 
Gradonačelnik Miloš Vučević je građanima koji se protive izgradnji mosta na ovom prostoru poručio da im "neće proći više nijedan pokušaj miniranja demokratskih principa i vrednosti, a u našoj državi Srbiji postoje kazne za sve one koji svoje lične frustracije iskaljuju na novinarima". 
  • Gariji

    19.10.2022 13:24
    Hahah
    Gde vam je sada prepoštena Marinika?
  • Mile

    19.10.2022 09:29
    Ovaj mos'
    Da li je potreban most? DA! Da li je potreban na ovom mestu? DA! Da li na ovaj način? NE!.... Da li su ovi sa vlasti botovi? Da! Da li su izabrani? DA!
    Dokoni... ašov i lopatu u ruke da skidate korov sto izbija iz betona po ulicama i behatonu. Izlaznost na izborima je 50-60% o kakvom vi protestu pricate? Najveci smo kriticari i strucnjaci u guranju nosa gde nam nije mesto.... Svako svoj posao a kad dodju izbori bez 95% izlaznosti nemamo o cemu.
  • Antis-ns

    19.10.2022 07:41
    Da most
    Novi most će "povući" automobile iz zapadnog dela grada (od Ulice cara Dušana ka zapadu) koji idu na sremsku stranu. Ta vozila i sada moraju da se kreću Bulevarom Evrope, Partijarha Pavla, Futoškim putem, kako bi došli do Mosta Slobode, te će opterećenost tih saobraćajnica ostati ista nakon izgradnje mosta.
    Trenutno se stvaraju ogromne gužve na Bulevaru Oslobođenja, Bulevaru cara Lazara i Narodnog fronta baš iz razloga što je tim ulicama jedini način da zapadni deo grada pređe preko Mosta slobode.
    Najveći benefit od mosta imaće stanovnici Limana, Bulevara i Grbavice, a ljudima koji žive uz Most slobode će biti daleko normalniji život.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.