U Novom Sadu demonstrirana pretraga brodova: Zajedničkim snagama protiv prekograničnog kriminala

Na Dunavu, u Novom Sadu, danas je demonstrirana pretraga brodova.
U Novom Sadu demonstrirana pretraga brodova: Zajedničkim snagama protiv prekograničnog kriminala
Foto: 021.rs
Borba protiv prekograničnog kriminala zajednički je prioritet svih administracija u regionu, pa je podrška u usavršavanju veština i donacija opreme kroz međunarodne programe od izuzetnog značaja za modernizaciju službi, saopštila je tom prilikom Uprava carina.
Praktičnom prikazu kontrole brodova prisustvovali su ambasadori SAD i Francuske, Kristofer Hil i Pjer Košar, direktor Uprave carina Srbije Branko Radujko, kao i predstavnici EXBS programa, navodi se u saopštenju.
Radujko je je naglasio da je prioritet u radu Uprave carina da obezbedi efikasne, transparentne i jednostavne spoljnotrgovinske procedure onima koji posluju zakonito i pošteno, a da otkrije i zajedno sa drugim državnim organima sankcioniše one koji to ne čine.
 
"Ove godine smo u zajedničkim akcijama sa policijom ostvarili neke od rekordnih zaplena upravo na reci, a ta borba će se nastaviti uz nultu toleranciju prema krijumčarima", rekao je Radujko i dodao da se drugu godinu zaredom beleži rekordan rast prihoda za državni budžet.
 
U saopštenju se navodi da je EXBS Program za kontrolu izvoza i bezbednosti granica Vlade SAD u Srbiji počeo 2004. godine, a Uprava carina u njemu učestvuje od juna 2005. godine.
 
Cilj programa je poboljšanje svih aspekata kontrole bezbednosti granice, zbog čega je pored finansiranja potrebne opreme, sprovedeno i niz obuka, seminara i treninga za usavršavanje službenika policije i carine.
  • Ker

    18.10.2022 22:10
    Gde je julin? Boji se psa?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti