Opozicija daje šansu novom gradonačelniku

Opozicioni DSS i SRS nisu glasali za izbor Milana Đurića za gradonačelnika i novog-starog Gradskog veća, ali ga nisu ni napali.
Opozicija daje šansu novom gradonačelniku
Foto: 021.rs

Tokom sednice Skupštine grada, opozicioni odbornici izneli su i pohvale o Đuriću i novom zameniku gradonačelnika Ivanu Crnobarcu, ali upozorili i da će u narednom periodu pratiti šta rade.

Ono što je donekle više zanimalo opoziciju je primetno odsustvo LSV-a, jer odbornici te stranke nisu bili prisutni, kao ni njihov član veća Aleksandar Kravić.

Obe opozicione stranke su ocenile da je ovo možda poruka da se LSV ne slaže sa izborom gradonačelnika, kao i Gradskog veća, iako u njemu sedi i njihov član. Podsetili su i da je ovo nastavak prakse da LSV poslednjih meseci ne glasa ili ne podržava svaki potez Gradskog veća.

O novom gradonačelniku, šef odborničke grupe SRS-a Đurađ Jakšić naveo je da ga dobro poznaje, jer su išli u isti razred u školi i bez obzira što pripadaju različitim partijama i što su na suprotstavljenim strana, opozicija i vlast, rekao je da je Đurić obrazovan, staložen, stabilan i čestit čovek i da tu nema dileme. Jakšić je dodao da Crnobarca ne poznaje, ali da je tokom dve godine u Skupštini grada stekao utisak da je u pitanju pristojan i perspektivan mladi čovek.
 
"Ti utisci, međutim, nisu dovoljni da damo podršku, jer je za vođenje grada potreban jasan plan sa određenim prioritetima. Naš stav je da ako se i dalje komunalni problemi guraju pod tepih i vodi populistička politiku, a požari u javnim preduzećima gase milionima iz gradske kase, da će ti problemi kulminirati", naveo je Jakšić.
 
On je dodao i da očekuju od gradonačelnika i njegovog zamenika, da pokažu više sluha za njihove inicijative, pošto "svaka odgovorna vlast sluša sta govori ozbiljna opozicija". 
 
Šef odborničke grupe NDSS-a Bojan Radojević je ocenio da su proteklih deset godina vlasti Miloša Vučevića bile period ekonomske stabilnosti koja nije iskorišćena za velike projekte, kao što je regionalna deponija, prečistač otpadnih voda, uvođenje tramavaja i drugo. Dodao je i da je ovo vreme obeležilo i više negativnih stvari, kao što su stihijski urbanizam, tenzije u političkom životu i drugo. 
 
"Đuriću želimo uspeh u radu na korist Novosađana, a do sada je pokazao izuzetnu pristojnost i uvažavanje političkih protivnika. Neće mu biti jednostavno zbog globalne krize i mandat od dve godine možda nije dovoljan da pokaže kvalitete. Videćemo koliko će biti samostalan u odlučivanju", kaže Radojević.
 
On je napomenuo da će nastaviti da budu opozicija, da kritikuju i predlažu stvari koje su dobre za građane Novog Sada.  
  • Zebra

    27.10.2022 10:33
    Novi gradonacelnik je samo još jedan od piuna. Novi Sad je veliki grad i velika prilika za krađu i pranje novca preko raznih kumovskih i komšijskih kompanija. Narod je navikao da trpi a ovi su sve gori i gori.
  • Gradjanin

    27.10.2022 07:41
    Ne pridružujem se ovakvoj podršci. Raspišite izbore za gradonačelnika.
  • Dzole

    26.10.2022 22:18
    GV za finansije pod hitno da počne uzimati terapiju
    Žena je u svadji sa svim saradnicima
    Poso pojma nema ali kad zabrlja onda napadne sve oko sebe samo da bi skinula krivicu
    Nadala se odlasku u Bg ali nije im dorasla jer sa tim ponašanjem može samo podneti ostavku (po ko zna koji put)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti