Portal Bebac: Hitno utvrditi odgovornost oko vakcinacije u GAK Narodni front

Roditeljski portal Bebac osudio je danas "krajnje neodgovorno" ponašanje i grešku zbog koje je 600 beba u najvećem porodilištu u Srbiji umesto BSG vakcine primilo fiziološki rastvor.
Portal Bebac: Hitno utvrditi odgovornost oko vakcinacije u GAK Narodni front
Foto: Pixabay
Taj portal u svom saopštenju ističe da su ovakvi propusti nedopustivi i da ukazuju na nedostatak adekvatnih i jasnih protokola o vakcinaciji koji su svuda u svetu rigorozni i strogo kontrolisani.
"Smatramo da ovo nije i ne može da bude greška jednog pojedinca već još jedan pokazatelj nedostatka sistema i pouzdanih procedura koje su u interesu zaštite prava građana. Zahtevamo da se hitno sprovedu postupci kojima će se utvrditi odgovornost svih koji su doprineli da se ovako nešto desi i da se ceo događaj potpuno rasvetli i pojasni roditeljima", navodi se u saopštenju.
Iz Bebca su upozorili da spekulacije i različite informacije na temu vakcinacije od strane stručnjaka, a sada i ovakav nivo neodgovornosti, "prete da dodatno ugroze već poljuljano poverenje u vakcine, što dovodi do ugrožavanja javnog zdravlja stanovništva".
 
Ocenjuju i da je ovo ujedno i "krajnji alarm" koji govori da "sistemski porodilišta treba menjati iz korena", kako bi ona konačno postala sigurna mesta za rađanje i pouzdanu brigu za mamu i bebu.
  • Mika

    29.10.2022 09:40
    Vakcine u Narodnog fronta
    Ako ovo nije za Tužilačku obradu, onda je ova država pred galopirajučim gašenjem.
    U ovoj stvari nema mesta za :
    "Neću više, mame mi..."...!
  • Mirka

    28.10.2022 20:56
    Sta reci na ovako nesto...otkaze odgovornima.Zar se tako brine o bebama i natalitetu.Samo mi jedno nije jasno kako to da se to otkrilo kada je gospodja nova Ministarka Grujicic dosla na mesto ministarke.Znaci ima svega u zdravstvu ali ajde da ovo obelidanimo kao da je ona nasla gresku.Ostecenim bebama nadoknada i da se tako nesto nikada ne desi...nadam se
  • Micovic

    28.10.2022 15:11
    Micovic
    Za ovako nesto u civilizovanim i pravnim drzavama,ministar mora dati neopozivu ostavku kao i svi,krivci! E sada vi vidite,zasto smo na zacelju ,civilizacije.....?! Ovo je za svaku,osudu..ma i to je malo!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti