Ponovo raspisan poziv za projektanta javne garaže kod Instituta u Sremskoj Kamenici

Ponovo je raspisan poziv za projektanta javne garaže kod Instituta u Sremskoj Kamenici, a nakon što su na prethodnoj javnoj nabavci odbijene obe pristigle ponude.
Ponovo raspisan poziv za projektanta javne garaže kod Instituta u Sremskoj Kamenici
Foto: 021.rs
Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine je procenila da vrednost ovih radova iznosi 15 miliona dinara.
Na prethodnom konkursu su se prijavila dva ponuđača, od kojih je jedan odbijen zbog toga što nije dostavio bankarsku garanciju za ozbiljnost ponude koja je zahtevana konkursnom dokumentacijom, dok je prijava grupe ponuđača odbijena kao "neprihvatljiva", zato što ne popunjava određene kriterijume tendera.
Podsetimo, planirana garaža će se nalaziti između Institutskog puta i Ulice majora Tepića, a kolski i pešački pristup garaži planira se sa Institutskog puta.
 
Kako se dalje navodi u dokumentaciji, garaža se predviđa kao višespratna, spratnosti od dve suterenske podzemne garaže sa dva sprata parkinga sa mogućnošću parkiranja na krovnoj etaži.  
 
Projektant koji dobije ovaj tender ima zakonski rok od najviše 180 kalendarskih dana od dana zaključenja Ugovora da izradi svu potrebnu dokumentaciju koja se sastoji od idejnog rešenja, projekta za građevinsku dozvolu sa tehničkom kontrolom, projekta za izvođenje, kao i izvoda iz projekta za izvođenje.
 
Planirana garaža treba da obuhvata sve propisane standarde kao što je 10 odsto parking mesta za parkiranje osoba sa invaliditetom, određen broj ulaza, odnosno izlaza iz garaže, kao i potreban ulaz za vatrogasnu intervenciju i ostalo. 
 
U okviru ove garaže se planira i određeni broj mesta za instaliranje opreme za punjenje električnih vozila. U dokumentaciji se navodi i da je od posebnog značaja i izgled samog objekta, a posebno fasada koja će se nalaziti ka prilaznim putevima od samog Instituta. 
 
Projektant je u obavezi da objekat osmisli "u duhu savremene arhitekture, primenom savremenih materijala i tehnoloških rešenja", a imajući i u vidu da se planirani objekat nalazi u zoni zaštite Spomenika prirode i da se nalazi pod jurisdikcijom Zavoda za zaštitu spomenika prirode Vojvodine.
Prema planovima Grada, spratne garaže trebalo bi u potpunosti da reše problem parkiranja kod Instituta. Najavljena garaža imaće 3.200 kvadrata.
 
Ponovljeni tender je otvoren za prijave ponuđača do 21. novembra.
  • A3

    04.11.2022 05:48
    Već viđeno nebrojeno puta
    Nisu se prijavili oni kojima je bilo namenjeno jer nije bilo para koliko je obećano. Sad se čeka da se sve naštimuje kako treba pa će se očekivan ponuđač pojaviti.
  • Zebra

    03.11.2022 21:40
    Eto nova kovid bolnica. Neka rasterete institut.
  • Iv

    03.11.2022 18:24
    A kako bi bilo da korišćenje tog čuda savremene arhitekture bude besplatno za pacijente cenjene zdravstvene ustanove...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti