FOTO, VIDEO: Pogledajte gužve kod Instituta u Kamenici, svakog jutra kolone automobila

Pacijenti i njihova pratnja se već danima u prepodnevim satima muče da priđu kompleksu Instituta u Sremskoj Kamenici, zbog nedostatka parking mesta usled radova koji se trenutno odvijaju.
FOTO, VIDEO: Pogledajte gužve kod Instituta u Kamenici, svakog jutra kolone automobila
Foto: 021.rs

Kako se i 021.rs uverio na licu mesta, parking mesta su konstantno popunjena. Kolona automobila se formira oko osam časova niz Institutski put sve do kružnog toka i tako bude tokom većeg dela prepodneva. 

S obzirom na to da je kolona dugačka, a pacijenti imaju zakazane termine, pojedini deo puta od nekoliko stotina metara prelaze peške. Kako je prethodnih dana padala kiša, bilo je svađa i negodovanja. 
Kako su taksisti i građani rekli ekipi 021.rs, radnici obezbeđenja pokušavaju da regulišu saobraćaj, ali ima previše vozila.
 
"Već danima su gužve. Od osam ujutru pa negde do 11 časova ovde bude kolona automobila, kombija. Znam da neki dođu samo da nekoga ostave i onda odu, ali mnogi, posebno oni koji nisu iz Novog Sada i okoline, traže parking, jer moraju da se zadrže neko vreme u bolnici, te nastaje gužva. Ne znam ko im je organizovao radove, ali ovo uopšte nije dobro, stvaraju se velike gužve", priča jedan taksista. 
 
 
Zaposleni u obezbeđenju se tokom prepodneva rastrče po prilaznom putu i okolnim skretanjima ka parkinzima, pokušavaju da nešto urade, ali je gužva velika. 
 
Kako je jedan od njih ispričao za 021.rs, propuštaju sve one koji dovode osobu na pregled i odmah žele da odu, ali ni to ne pomaže previše. Ipak, kako je rekao, nije svaki dan ista situacija, jer se ponekad saobraćaj odvija brže. 
 
 
Deo parkinga na Institutu je nedostupan zbog radova na komunalnoj infrastrukturi i proširenju parking prostora, ali i zbog izgradnje Kamenice 3.
Institut je preporučio početkom septembra građanima da na preglede u prepodnevnim satima dolaze autobusima Gradskoj saobraćajnog preduzeća, a da se privatnim vozilima dovoze isključivo teži bolesnici. 
 
"Objedinjeni radovi i izmena režima saobraćaja su privremenog karaktera i primenjivaće se do decembra 2022. godine, odnosno do završetka pomenutih radova. Molimo sve pacijente i građane za razumevanje i strpljenje u narednom periodu", navode u Institutu.
  • DžiajDžo

    24.09.2022 08:49
    a gde je bus 70?
    Ž stanica -bolnica-institut?

  • Tošaparkihg

    24.09.2022 06:11
    Svaki komentar je za sebe pa mislite li i nama zaposlenim da je bajno ne stanujemo mi na tatarskom brdu da za par Minuta stignemo na posao iz okolnih mesta gde i nema gradskog prevoza i dobro je da imamo za gorivo da dođemo i nas muči parking ni nama nije lako posle 12 radnih sati da tabanamo kući pa sutra jovo nanovo neko sve to i ne oseti i dobro mu jasno je svima muka naša gledati patnje bolesnika a i sami polako oboljevamo baš tu gde radimo
  • Cvejka

    23.09.2022 11:55
    Parking na Institutu
    Potpuno saglasna sa većinom kritike i komentara,ovom problemu trebalo je dati odavno prioritet obzirom na porast stanovnika i sve većem broju oboljelih ljudi. Ne, podzemnim garažama u centru!!!!
    Prošlog četvrtka sam upravo imala priliku da da vidim haos !!!Ali moj taksista malo na bezobrazno obilazio kolonu,i propust nekakvih službenika te tako stigoh na vreme!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.