Kordon književno popodne u nedelju na Šodrošu

Šodroš survivor kamp u nedelju organizuje književno druženje.
Razgovaraće se o romanu Siniše Tucića "Popino prase", uz čitanje odlomaka iz romana i poetsko muzički nastup pesnika Jovana Jakšića.
U programu učestvuju: Siniša Tucić, Nenad Lančuški i Jovan Jakšić. 
Program vodi: Senka Nenadov. 
I roman Siniše Tucića "Popino prase" i poezija Jovana Jakšića "Pušenje korone" objavljeni su pre nego što je posečeno prvo drvo u šumi na Šodrošu. Ipak i jedan i drugi autor na sebi svojstven način govore o odgovornosti i neodgovornosti građana. 
 
Jedno od poglavlja romana "Popino prase" dešava se baš u šumi na Šodrošu, sada daleke 1991, kada su počinjali ratovi na prostoru bivše Jugoslavije. Poglavlje govori o nezainteresovanosti ljudi da se suprotstave mržnji i krvoproliću.
 
U isto vreme, Jovan Jakšić će izvoditi svoju pesmu o pticama i šumi. 
 
Književno druženje počinje u 15 časova.
  • Ponos na aktere

    06.11.2022 11:46
    Svaka čast na ideji i paraleli i delu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.