Bogat program za najmlađe: Od muzičkih do lutkarskih radionica, pogledajte kako da se prijavite

Novosadski EU info point narednih dana organizuje niz radionica za decu, od muzičkih do lutkarskih.
Radionica Muzičke mozgalice održaće se 18. novembra od 17 sati u Novosadskom dečijem kulturnom centru "Miln", u Radničkoj 20. 
Radionica je namenjena deci uzrasta od sedam do 12 godina sa ili bez predznanja muzike i bez preduslova za muzičke sposobnosti, a void ih poznata violinistkinja i muzička pedagoškinja iz Novog Sada Gabriella Benak. 
Muzičke igre koje će se koristiti ovim "mozgalicama" utiču na razvoj fine i krupne motorike, koordinacije tela, pamćenja, procesa rešavanja problema, timskog rada, samopouzdanja, kreativnosti, obrade informacija i motivacije. Možete se prijaviti putem OVOG LINKA.
 
Još jedna novina od ovog meseca je i lutkarska radionica za decu uzrasta od 6 do 10 godina "Lutkarski vremeplov kroz Evropu", koji se dešava 24. novembra u 18 sati u Francuskom kulturnom centru u Novom Sadu, Kreativni district.
 
Niz lutkarskih radionica "Lutkarski vremeplov" odvijaju se u saradnji sa pozorištem Teatrilo sa idejom da decu upoznaju sa istorijom, tradicijom i kulturom lutkarske umetnosti u Evropi . 
Kroz radionice deca uče o tipovima lutaka u pozorištu, kako su nastale i kako se lutkarstvo razvijalo u različitim državama. Takođe, sami će napraviti svoje lutke i oživeti ih uz pomoć diplomiranih glumaca animatora. 
 
Prijave su OVDE.
 
I konačno već dobro poznata pozoriško-likovna radionica za decu od pet do 10 godina "Mašta priča priče", koju poznati Glumac Ivan Jevtović vodi svakog meseca. Ovomesečna radionica organizuje se u saradnji sa Institutom Kamoiš i ambasadom Portugala u Beogradu povodom proslave stogodišnjice od rođenja čuvenog portugalskog pisca Žozea Saramaga. Radionica se održava 16. novembra od 16 do 17 sati u Galeriji Matice srpske.
 
OVDE možete da se prijavite.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti