Kišoviti petak kao uvod u vikend: Brojna dešavanja za sve uzraste i ukuse, deo centra bez grejanja

Petak Novosađanima donosi kišu, ali i brojna zanimljiva dešavanja za sve uzraste i različite ukuse.
Kišoviti petak kao uvod u vikend: Brojna dešavanja za sve uzraste i ukuse, deo centra bez grejanja
Foto: 021.rs
Napokon je došao petak, a mi smo tu da vam donesemo sve najvažnije informacije za novi dan, kao i pregled najzanimljivijih događaja u gradu.
Vreme 
 
U Novom Sadu će u petak ujutro ponegde biti kratkotrajna magla, a u toku dana oblačno s pljuskovima.
 
Duvaće slab i umeren, južni i jugozapadni vetar, tokom dana u pojačanju. Uveče i u toku noći vetar će biti u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura biće sedam, a najviša dnevna 12 stepeni.
 
Očekivana biometeorološka situacija uticaće nepovoljno na većinu hronično obolelih i osetljivih osoba. Oprez se savetuje srčanim, cerebrovaskularnim bolesnicima, kao i osobama sa respiratornim oboljenjima. Reumatski bolovi i promenljivo raspoloženje su očekivane meteoropatske reakcije.
Trebalo bi da znate i...
 
Deo centra Novog Sada neće imati grejanje zbog rekonstrukcije vrelovodnog priključka za objekat na Pozorišnom trgu broj 2. 
 
Od 6 sati bez grejanja će biti:
 
- Jovana Jovanovića Zmaja 1-17, 6-20;
- Pozorišni trg;
- Svetozara Miletića 1-3;
- Trg slobode;
- Njegoševa;
- Trifkovićev trg;       
- Kralja Aleksandra;
- Katolička porta;
- Jovana Subotića 1-5, 2-4;
- Josifa Runjanina 3-5;
- Šafarikova 25-37, 20-24;
- Laze Telečkog 11-23;
- Mite Ružića 1-3;
- Vuka Karadžića 2.
 
Objekti u ovim ulicama grejanje će dobiti istog dana, u poslepodnevnim časovima. 
 
Deonica Puta doktora Goldmana u Sremskoj Kamenici, od semafora do pred Novosadsku ulicu je od četvrtka zatvorena za saobraćaj. Više o stanju na ulicama, ali i šta se zatvara u ponedeljak pogledajte OVDE.
 
Delovi Novog Sada, Petrovaradina, Rakovca, Sremskih Karlovaca i Čeneja neće imati struje. U Novom Sadu će od 8.45 do 9.45 časova bez struje biti Stanka Paunovića 2-24, 1-19 i Gradsko zelenilo, zatim Polgar Andraša 20 od 8.15 do 10 časova, Ružin gaj 2-32, 1-29, Subotička 29, Bulevar Evrope 18, Pavleka Miškina 4-22, 3-21A, Laze Nančića 42-66A, B, 37-63, Novaka Radonjića 3 od 10.30 do 12 časova, D. Brašovana 2-8, Narodnog fronta 11-19, Boška Buhe 8-10b, Bulevar oslobođenja 135, Dr Ribara 9-15, OŠ "Jovan Popović" od 8.45 do 9.30 časova i Crpka Sajlovo 2, firma "Beta roll", objekti firme "Petar Drapšin" od 9 do 10 časova. 
 
Ko još u petak ostaje bez struje, detaljno saznajte OVDE.
Gde ići?
 
U okviru Novosadskog Jazz Festivala će u Srpskom narodnom pozorištu nastupiti Jožef Fečo kvartet iz Češke od 20 časova, Aleksandar Uzelac Trio od 21 čas i Vladimir Samardžić Trio od 22 časa.
 
Predavanje filozofa Gorana Vujkova "Uroš Predić kao mislilac: pisma, beleške, misli" održaće se od 19 časova u Galeriji Matice srpske.
 
Besplatne radionice za decu "Muzičke mozgalice" za decu od sedam do 12 godina će se održati od 17 časova u Galeriji Matice srpske.
 
Program "Kids Corner", namenjen deci od četiri do deset na kojoj deca kroz igru uče engleski jezik, održaće se od 17 časova u Američkom kutku.
 
U okviru Festivala eksperimentalnog filma će se prikazati film "Experimental Superstars" održaće se od 20 časova u Američkom kutku.
 
Predstavljanje monografije "Hermetizam u lirici starog veka" Dušana Živkovića održaće se od 19 časova u Čitaonici Gradske biblioteke.
 
Sledeća knjiga koja se čita u okviru Čitalačkog kutka će biti "Put za Vigan" Džordža Orvela, a diskusija će početi od 18 časova u knjižari Zenit.
 
Koncert benda The Hooten Hallers održaće se od 21 čas u Omladinskom centru CK13.
 
Nastup Marka Luisa održaće se od 21 čas u Hali 2 Novosadskog sajma.
 
Koncert rok grupe Kanda, Kodža i Nebojša održaće se od 21 čas u SKCNS Fabrici.
 
U okviru Neo koncertne sezone nastupiće mađarski pijanista Tamaša Erdi od 20 časova u svečanoj sali Gradske kuće.
 
Projekcija sinhronizovanog filma "Put oko sveta za 80 dana" održaće se od 18 časova u KC "Mladost" u Futogu, a od 20 časova će se prikazati film "Komedija na tri sprata".
 
Žurka "Bootylicious 90' vs. 00'" održaće se od 21 čas u Domu kulture.
 
Predstava "Zagonetne varijacije" francuskog autora Erik Emanuela Šmita odigraće se od 19 časova u Novosadskom pozorištu.
 
Opera u tri čina "Toska" Đakoma Pučinija odigraće se od 19 časova na sceni "Jovan Đorđević" Srpskog narodnog pozorišta.
 
Predstava "Kakva ti je žena, takav ti je život" Dragana Marinkovića Mace odigraće se od 19.30 časova u Pozorištu mladih.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti