Četvrtak pred Novosađanima: Moguća kiša i mnoštvo zanimljivih dešavanja

Četvrtak Novosađanima donosi malo hladnije vreme i kišu.
Četvrtak pred Novosađanima: Moguća kiša i mnoštvo zanimljivih dešavanja
Foto: 021.rs
U našem malom vodiču možete pronaći sve najvažnije informacije za naredni dan, kao i spisak brojnih dešavanja u zatvorenom koje možete posetiti.
Vreme
 
U Novom Sadu u četvrtak moguća kiša. Jutarnja temperatura 8°C, najviša dnevna 11°C.
 
Relativno nepovoljna biometeorološka situacija koja će tokom dana postajati povoljnija za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima, kao i astmatičarima. 
 
Poremećaji sna i smanjenje radne sposobnosti su mogući kao meteoropatske reakcije. Preporučuje se pridržavanje saveta lekara i uzimanje redovne terapije.
Trebalo bi da znate i...
 
U završnoj fazi su radovi na delu Puta doktora Goldmana u Sremskoj Kamenici, na deonici od semafora do Ulice Dinka Šimunovića. Prema planiranoj dinamici, u četvrtak, 17. novembra, počinju radovi na sledećoj deonici, od semafora do pred Novosadsku ulicu i ovaj deo saobraćajnice biće zatvoren za saobraćaj. Dok traju radovi, za pristup Institutu građani treba da koriste pravac iz centra Sremske Kamenice, kroz Železničku ulicu. Ostatak izveštaja pogledajte OVDE.
 
Trase prigradskih linija 68, 71, 72, 73 i 74 biće privremeno izmenjena zbog radova na Mišeluku i to počev od četvrtka, a OVDE pogledajte trasu izmenjenog saobraćaja.
 
Ne zaboravite, autobusi GSP-a na liniji 8 su promenili trasu zbog radova u Ulici Raše Radujkova. Izmenjenu trasu osmice pogledajte OVDE.
 
Delovi Novog Sada, Petrovaradina i Begeča neće imati struje.
 
U Novom Sadu bez struje će biti Branimira Ćosića 43A-45, Kralja Petra I 27-29, Majevička 2-8A, 12, 1-15, dispanzer, mesna zajednica, trafike od 11 do 11.45 časova; Polgar Andraša 34-36, Romanijska 2, 4, 12, 16, 20, 22, Cvećarska 1A od 10.30 do 12 časova; Bulevar Evrope 19-23, semafor od 8.30 do 10 časova; Majke Jugović, Aleksandra Nenadovića, Baje Pivljanina, Starog Vujadina, Arkadija Varađanina, od 13 do 13.45 časova, a D. Konstantina 2-4, Ilije Ognjanovića 2-14, 22-28, 1-9, Ignjata Pavlasa 6-8, Bulevar Mihajla Pupina 4A - Singidunum i Intesa, Partizan, Dom kulture, Pozorište mladih biće bez struje od 8.45 do 9.30 časova.
 
Detaljan spisak isključenja struje za sutra pogledajte OVDE.
Gde ići?
 
Za sutra su najavljena brojna dešavanja.
 
Svakog četvrtka se ljubitelji stranih jezika okupljaju na Language Club-u u Radio kafeu, a početak je u 20 časova. 
 
U okviru Novosadskog Jazz Festivala će na sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta nastupati Nils Petter Molvaer iz Norveške od 20 časova, i od 21 čas će nastupiti Jovan Maljoković oktet i kamerni orkestar Roberta Lakatoša.
 
Koncert orkestra "Friuli-Venecija Đulija", pod dirigentskom palicom Paola Paronija održaće se od 19 časova u Sinagogi.
 
Autorska vođenja kroz izložbu "Vojvodina i Donja Austrija - interkulturalne veze" organizuje se svakog četvrtka od 18 časova u Muzeju Vojvodine.
 
Promocija knjige "Sudar svjetova" Stanke Đilasan održaće se od 18 časova u galeriji Prometej.
 
Otvaranje izložbe radova Novosađanke Duške Miladinović pod nazivom "E Pluribus Unum" održaće se od 18 časova u KC Labu-u.
 
Predavanje o saradnji manjinskih i većinskih medija koje vodi Gvin Nisen održaće se od 15 časova u Kino-sali Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.
 
Okrugli sto pod nazivom "Strast čitanja" u čast Ljiljane Pešikan Ljuštanović održaće se od 10 časova u Maloj sali Matice srpske.
 
Predavanje istoričarke Ane Ereš "Sava Šumanović - slikar konstruktivnog pristupa" održaće se od 19 časova u Galeriji Matice srpske.
 
Predavanje "Life in Australia" na engleskom jeziku održaće se od 18 časova u Američkom kutak Novi Sad.
 
Otvaranje festivala eksperimentalnog filma "Experimental Superstars" održaće se od 20 časova u Američkom kutku.
 
Projekcija porodičnog domaći film "Vučje bobice" održaće se od 18 časova u KC "Mladost" u Futogu, dok će se od 20 časova prikazati film "Vera".
 
Žurka "Zvezde Grandža" održaće se od 22 časa u Pub-u Lazino Tele.
 
Žurka "Trainspotting Night" održaće se od 21 čas u Gerila Baru.
 
Gost-bibliotekar ogranka "Đura Daničić" Gradske biblioteke od 17 do 18 časova biće glumac SNP-a Peđa Marjanović, koji će sa razgovarati sa korisnicima i preporučivati knjige za čitanje.
 
Predstava "Višnjik" Radoslava Milenkovića odigraće se od 20.30 časova na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.
 
Predstava za decu "Lepotica i zver" odigraće se od 18 časova na Velikoj sceni Pozorišta mladih.
  • Kad ostavite vest

    17.11.2022 09:12
    Da ne moze da se komentarise
    Sta sa stanicama u SrKamenici kod kruznog toka podno Instituta? Koje su zamenske, negde se mora ući / izaći iz busa?
    Kako će sad prvo krug do centra pa okret pa tek onda na Popovicu, Paragovo?
    Hoće vozač znati da napomene / neka oznaka, da se ne vozaju ljudi bez potrebe?
    Šta je sa gasom u SrKamenici, ko ga je oteo pa ga nema…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.