Petak i Dan primirja u Novom Sadu: Autobusi GSP voze po prazničnom rasporedu, besplatan parking

Petak pred Novosađanima donosi obeležavanje državnog praznika Dan primirja i za neke produžen vikend.
Petak i Dan primirja u Novom Sadu: Autobusi GSP voze po prazničnom rasporedu, besplatan parking
Foto: 021.rs
Autobusi GSP će voziti po rasporedu za nedelju, parking će biti besplatan, a isključenja struje ovog petka neće biti.
Kao i uvek, mi smo tu da vam na jednom mestu sumiramo sve najvažnije informacije i najzanimljivije događaje za novi dan.
Vreme
 
U Novom Sadu će sutra biti oblačno i hladnije vreme. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar. Najniža temperatura biće 6, a najviša 14 stepeni Celzijusa.
 
Biometeorološke prilike mogu imati relativno povoljan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Izvestan oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima kao i nervno labilnim osobama. 
 
Tegobe mogu imati i astmatičari. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu umora i pospanosti.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Autobusi GSP-a će na državni praznik Dan primirja voziti po prazničnom redu vožnje, odnosno onom koji važi nedeljom.
 
Parkiranje u Novom Sadu će biti besplatno, a dežuraće ekipa "pauk" službe. "NS bike" sistem će tokom praznika raditi nesmetano, a novi korisnici moći će da se registruju nakon praznika. Redovna naplata parkiranja i registracija korisnika "NS bike" sistema nastavlja se u subotu, 12. novembra.
 
Pošte će raditi po izmenjenom radnom vremenu. Pošte koje će dežurati pogledajte OVDE.
 
Kovid centar na Novom naselju radi izmenjenim radnim vremenom od 7 do 17 časova.
 
Prema podacima gradske administracije, i dalje se radi na delovima Futoškog puta, Gagarinove i Doža Đerđa, kao i u delu Kraljevića Marka i u Partizanskoj kod nadvožnjaka, a u Sremskoj Kamenici na Mišeluku i u Skojevskoj ulici. Pogledajte detaljan izveštaj OVDE.
 
Pojedine službe "Lisja" radiće na državni praznik, a radiće službe Dežurnog centra, Gradskog groblja, Spoljnih grobalja, obezbeđenja i za organizovanje daća i pomena.
 
Novosadske pijace će raditi po izmenjenom radnom vremenu. Pijace će raditi po radnom vremenu za nedelju pd 6 do 14 časova.
 
Spens će na državni praznik Dan primirja u Prvom svetskom ratu biti otvoren. Posetiocima će ledena dvorana biti na raspolaganju prema redovnom rasporedu koji važi radnim danom od 10.30 do 12 i 18 do 19.30 časova. Bazen će raditi prema rasporedu za radni dan, odnosno biznis smena od 6.30 do 7.30 časova, građanske smene od 9.30 do 11, od 11.30 do 13, od 16.30 do 18 i od 19.30 do 21 čas. Trgovački prostor će raditi, a u svim sportskim prostorima održavaće se treninzi.
 
Zbog obeležavanja praznika neće biti isključenja struje za petak.
Gde ići?
 
Solistički koncert primadone Jadranke Jovanović održaće se od 20 časova u Maloj dvorani Spensa. Uz ovu opersku pevačicu će nastupati i gosti iz Italije, maestro Romolo Đesi i tenor Andrea Bineti, kao i orkestar "Beogradski solisti", dok je koncert majstor Vesna Jansens.
 
Književno veče pod nazivom "Književna ramonda" održaće se od 18 časova na Spensu, a svoja dela govoriće članovi Saveza književnika u otadžbini i rasejanju.
 
Umetnik Vadik Koroljov će od 19 časova u knjižari Zenit pročitati nekoliko priča iz nove knjige i uz gitaru otpevati OQJAV pesme.
 
Muzički stand-up Stefana Ostojića održaće se od 20 časova na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.
 
U okviru svetskog muzičkog festivala "Pocket Globe" će se u Pozorištu mladih od 14 časova na Maloj sceni održati predavanje "Muzika etničke grupe Gnava i mesto žena u muzici Maroka", a od 20 časova na Velikoj sceni koncerti Monsieur Doumani i Bab L' Bluz.
 
U Gerila Baru će se od 21 čas održati Huba buba žurka.
 
Koncert benda Yawn(Nor) iz Norveške održaće se od 21 čas u Omladinskom centru CK13, a na bini će im se pridružiti i bend Polywhy.
 
U pabu Mamurni ljudi će od 21.30 časova natupiti grupa The Bad Week.
 
U Areni Cineplex će se od 20 časova održati još jedan poznati kviz šou, ovog puta namenjen Lepoj Breni.
  • Лиманац

    11.11.2022 09:05
    Лиманац
    А што да радим када неморам! Хвала Александру Вучићу што мије омогућио пристојан живот! Живела Србија!
  • Gile

    11.11.2022 08:38
    Gile
    Savite kicmu uclanite se u SNS i radite na drzavne jasle koje svi vi placate nas nerad! Ko vas sisa...ocete nesto a nema sanse jos 5 godina da nas oterate sa vlasti i dzepova! Hvala A. Vucicu..meni je ovde Zapad,EU,Amerika ma jos bolje! Zivela Srbija i A. Vucic!!!
  • Dejan

    11.11.2022 04:26
    neradnici
    ovo nema nigde...jedva docekali neki praznik, da se opet ne radi...
    Nismo za dzabe narod koji najvise slavi, a najmanje radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti