Odabrani projektanti budućeg izgleda bloka oko nove zgrade suda

Jedini ponuđači na tenderu vrednom oko tri miliona dinara, koji upravo završava Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, dobili su posao projektovanja bloka oko nove zgrade suda.
Odabrani projektanti budućeg izgleda bloka oko nove zgrade suda
Foto: 021.rs
U pitanju je posao izrade tehničke dokumentacije saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u bloku pravosudnih organa u Stražilovskoj ulici.
Nadležni planiraju uređenje ovog bloka, a posao izrade projekta dobili su, u zajedničkoj ponudi, firme "AB &CO", "Simprojekt" i Građevinsko institut "Centralna putna laboratorija" Veternik.
Svoj posao, koji će biti ugovoren po ceni od 2,9 miliona dinara sa PDV, uradiće u roku od 70 kalendarskih dana od dana potpisivanja ugovora.
 
Planirana rekonstrukcija će obuhvatiti blok između Radničke, Stražilovske i Maksima Gorkog, na površini od oko 3.700 kvadrata.
 
Kako je 021.rs pisao, od svog nastanka do danas, ovaj blok nije naročito održavan. Kako se navodi u dokumentaciji gradske uprave, potrebno je rekonstruisati sportsko igralište koje se nalazi iznad četiri niza podzemnih garaža budući da voda trenutno prodire u garaže.
U planu je postavljanje novog urbanog mobilijara u vidu klupa, kanti za otpatke, držača za bicikle i sve ostalo što će ovaj blok osvežiti, ali ujedno učiniti otpornim - nadležni insistiraju da sve bude izgrađeno od vrlo izdrživih materijala.
 
Aktuelni radovi na izgradnji nove zgrade suda trebalo bi da budu završeni do marta 2023. godine. Na lokaciji postoji pretnja visokih podzemnih voda, ali to nije kraj problemima - okolni objekti pucaju usled izvođenja teških radova, što se dogodilo i zidovima Osnovne muzičke škole "Josip Slavenski".
  • /

    22.11.2022 21:11
    /
    panduri na naselju imaju besplatan parking
  • ?

    22.11.2022 19:41
    Parking mozda?
    Tu je bilo možda 8-10 parking mesta u tom delu Stražilovske, uvek frka šta li tek sledi?
    I kao pumpa ne radi 24/7, koja izbacuje podzemne vode u kanalizaciju?
    I u Radničkoj 2 isti problem
  • Skočko

    22.11.2022 17:42
    A vlasnik centra za puteve porodica ciji sin je do nedavno bio sef sektora u upravi koja je raspisala tender i izabrala najboljeg ponudjaca.
    I i dalje je zaposlen u toj upravi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.