Izmeštaće se vrelovod na Trgu republike zbog planirane garaže: Šta će biti s garažom kod SNP?

U planu je rekonstrukcija vrelovoda na Trgu republike, odnosno njegovo skoro izmeštanje zbog izgradnje garaže, saznaje 021.rs.
Izmeštaće se vrelovod na Trgu republike zbog planirane garaže: Šta će biti s garažom kod SNP?
Foto: 021.rs

Novosadska toplana upravo je dodelila posao rekonstrukcije vrelovoda, vredan 4,9 miliona dinara, grupi ponuđača u kojoj su "Best izgradnja" i "Amkor".

Ugovor koji su zaključile obe strane trajaće godinu dana.
Ovo je jedna od četiri javne garaže koje će se narednih godina graditi u Novom Sadu. Izgradnja podzemnih garaža je u toku u Ulici Modene i u krugu Banovine, a ispod Trga republike planira se podzemna garaža kapaciteta najmanje 400 parking mesta. 
 
U Šafarikovoj ulici u planu je nadzemna, spratna garaža sa 350 parking mesta, a očekuje se da će ona biti poslednja u planu izgradnje.
 
Šta će biti sa montažno-demontažnom garažom kod Srpskog narodnog pozorišta?
 
Kako je 021.rs pisao, zbog izgradnje četiri javne garaže u okviru koncesionog posla Grada Novog Sada, "Best in Parking - holdinga" i novosadske "Inobačke", očekivana je demontaža privremene, pokrivene garaže kod SNP kojom upravlja "Parking servis".
 
Demontaža neće uslediti dok se funkcija ovog prostora ne prilagodi nečemu drugom, odnosno planiranom novom gradskom trgu.
  • Komentator

    30.11.2022 22:01
    Ruši
    Najbolje je od svih pijaca napraviti podzemne garaže, na prizemlju pijaca a još dva do tri sprata parking mesta. Svi koji parkiraju prolazili bi kroz pijacu i verovatno povećali promet trgovcima a i tezge bi bar bile nadkrivene i zaštićene od padavina! Ima mesta po Novom Sadu koja su stvorena po svakom pogledu za parkinge na spret sigurno jer ne znam kakve su podzemne vode, ali nisu znali ni za velelepnu Promenadu pa su je napravili i evo još pluta tako da ima svuda mesta samo treba kopati i kopati sve jedno nam je grad kao da se Marko Kraljević ponovo inati sa Turcima, oru nam drumove kao nikada, do ove godine je bilo jedna do dve ulice, raskrsnice a sad istovremeno 7,8 lokacija velikog prometa u isto vreme, gužva putuješ svaki dan drugom rutom na posao okolo na okolo! Samo nek se radi! Bitan je kvantitet a kvalitet nije jer će iznova sledeće godine iz nekog najnovijeg razloga iste te ulice da rade!
  • Браша

    30.11.2022 17:13
    ...
    Концесијом која се спомиње у тексту, а потписана је на 40 година, паркинг сервис губи наплату комплетног центра града. Златна картица коју сте могли да купите важила је за цео центар, а од нове године важиће само за плаву и белу зону.
  • Mitar

    30.11.2022 16:57
    Mitar
    Ovo je trebalo,odavno odraditi! Iseliti pijacu,sve sravniti,izgraditi stambeno poslovni objejat sa podzemnom garazom! Secam se odlicno dok je tu bio,BUS vrvelo je od ljudi i trgovine,cim se iselio postalo,pustara od koje niko nema,interesa! Vreme pijaca je davna,proslost samo zauzima onoliki prostor bezpotrebno!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.