Ekskluzivno: Počela prodaja MG ZS u Srbiji

Prodavac i serviser čuvenih engleskih automobila Grand Motors d.o.o. zvanično je, shodno najavama premijere brenda MG, počeo prodaju nove marke na našem tržištu.
Za početak, u ponudi je model odmah spreman za isporuku - MG ZS, koji je cenom i opštim karakteristikama i najprihvatljiviji potencijalnim kupcima u Srbiji.
Svim zainteresovanim potencijalnim kupcima, Grand Motors je u prilici da ponudi i model EHS, "plug-in hybrid" koji ispunjava uslove za dobijanje subvencije u iznosu od 3.500 evra.
MZ ZS, elegantan i udoban automobil, idealan za užurbane porodice koje preferiraju dobar odnos cene i kvaliteta, bez kompromisa u praktičnosti ili stilu, nudi se po početnoj ceni od 18.990 evra sa svim dažbinama (u dinarskoj protivvrednosti). Ova cena se odnosi na verziju Excite u beloj nemetaliziranoj boji ali je, uz doplatu od 500 evra, u ponudi još pet metalik boja.
 
Sve četiri verzije ovog automobila imaju pogon na prednje točkove. Vozila s opremom Excite i Exclusive pokreće benzinski motor od 1.498 kubnih centimetara snage 78 kW/106 KS, s maksimalnim obrtnim momentom od 141 Nm pri 4.500 obr/min. 
 
Model ZS se može kupiti i sa opremom Luxury, koju pokreće trocilindarski turbo benzinski motor od 999 kubnih centimetara snage 82 kW/111 KS i maksimalnog obrtnog momenta 160 Nm pri 1.700-4.700 obr/min. 
 
Verzije Excite i Exclusive se opremaju petostepenim ručnim menjačem, dok se s paketom opreme Luxury mogu birati dva šestostepena menjača – ručni ili automatski.
 
Za verzije Excite i Exclusive fabrika deklariše maksimalnu brzinu od 175 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 10,9 sekundi, dok verzije Luxury postižu maksimalnih 180 km/h, a od 0 do 100 km ubrzavaju za 11,2, odnosno 12,4 sekunde. U kombinovanom ciklusu prosečna potrošnja ovih automobila, u zavisnosti od verzije, iznosi od 6,6 do 7,2 litra.
 
MG ZS je dugačak 4.323 mm, širok 1,809 mm, visok 1,644 mm, međuosovinsko rastojanje je 2.580 mm, prečnik okretanja 11,1 m, zapremina prtljažnika iznosi 448 litara, a sa preklopljenim zadnjim sedištima 1.375 litara. 
 
Sopstvena masa vozila je od 1.231 do 1.264 kg. Standardni servisni intervali su jednom u godinu dana ili 25.000 km. 
 
Zbog visokog kvaliteta izrade i u surovim testovima proverenih performansi, proizvođač odobrava sedmogodišnju garanciju ili do 150.000 km (šta pre nastupi).
 
Na dugačkom spisku standardne opreme modela MG ZS najjeftinije, Excite verzije su, poput mnogo skupljih konkurenata, između ostalog, svi najmoderniji bezbednosni sistemi (uključujući i zaštitu od prevrtanja), kontrola pritiska u pneumaticima, automatsko u8ključivanje/isključivanje dugih svetala, pomoć pri pokretanju uzbrdo, zadnji parking senzori, bočni retrovizori u boji karoserije električno podesivi, sklopivi i grejani, automatski klima-uređaj, tempomat s limitatorom brzine, kožom obloženo kolo upravljača, vozačevo sedište podesivo u šest smerova, suvozačevo u četiri itd.
 
Sa modelom kojim počinje prodaja na tržištu Srbije možete se upoznati u Novom Sadu na Bulevaru vojvode Stepe 50, a demo vozilo se može i testirati.
 
Potencijalnim kupcima se nudi mogućnost MG finansiranja putem kredita, uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od 3,99 odsto.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti