Novosađani, stiže petak: Pomažemo vam da se pripremite za dan

Prvi decembarski petak donosi nam jesenju hladnoću, gužvu u saobraćaju i mnoštvo zanimljivih događaja.
Novosađani, stiže petak: Pomažemo vam da se pripremite za dan
Foto: 021.rs
Na vama je da se pripremite i ugodno provedete, a mi vam nudimo neke opcije u Novom Sadu za petak, 2. decembar.

Vreme

Petak nam donosi najavu susnežice. Jutarnja temperatura nešto niža u odnosu na prethodne dane i biće 2°C, a maksimalna dnevna samo 4°C.
 
Većina hroničnih bolesnika može da očekuje pogoršanje stanja. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima, kao i nervno labilnim osobama, a moguće meteoropatske reakcije su reuma i smanjenje radne sposobnosti.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Sremske Kamenice i Petrovaradina u petak neće imati struje. U Kamenici će u periodu od 8h do 13.30h biti Karađorđeva 2-14 i 1-17, a u Petrovaradinu od 8.30h do 12h bez struje će biti Bukovački do 2-30 i 1-13.
 
Spisak je za Novi Sad podugačak, a nalazi se OVDE.
 
U toku je izgradnja vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Bele njive 15, a zbog toga je izmenjen režim saobraćaja. Za vreme radova obustavlja se saobraćaj u Ulici Bele njive od broja 21 do broja 15 (novoizgrađeni objekat). U delu Ulice Bele njive od broja 23 do raskrsnice sa Ulicom Đorđa Rajkovića ukidaju se parking mesta i uvodi se dvosmeran saobraćaj.
 
U toku je i obnova kolovoza u Ulici Tone Hadžića, a završetak je planiran do kraja sedmice.
 
Inače, počela je prodaja povlašćenih parking karata za stanare za 2023. godinu. Možete da uplatite elektronski, a aplikacija za uplatu je na SAJTU "Parking servisa".
 
Ukoliko planirate da se opremite novogodišnjom jelkom sa busenom, istu možete da pazarite na četiri lokacije u Novom Sadu. To su Rasadnik Gradskog zelenila u Mladena Leskovca 1, na Trgu slobode, ispred Univerexporta na Spensu i kod crkve na Bulevaru Slobodana Jovanovića na Novom naselju. Cene se kreću od 2.200 do 2.900 dinara, u zavisnosti od veličine. 
 
Gde ići?
 
Predstava "Radovanka III", po tekstu Dušana Kovačevića, biće izvedena u petak, 2. decembra u Pozorištu mladih. Početak je u 17 časova, a ulaz je besplatan. Glumci su članovi Udruženja slepih i slabovidih Subotice.
 
U petak počinje 41. Novosadski noćni bazar na Ribljoj pijaci, gde vas očekuje niz zanimljivih izlagača. Tu je i muzički program, a sve počinje u 17 časova.
 
Okrugli sto pod nazivom "Od ustavnih prava do pendreka i progona" u organizaciji Centra za razvoj demokratskog društva Europolis i Bogradskog centar za bezbednosnu politiku održaće se u kafe-knjižari Bulevar books. Početak je u 13 časova.
 
Riječki bend Let 3 stiže u Dom kulture, a provod počinje u 20 časova.
 
Promocija knjige pesama "Oblak na krilu čaplje" Miloša Galetina održava se u 19.30 časova u Digitalnom omladinskom centru
 
Radionica sa psihologom "U ljubavi sa tobom", namenjena mladima, održaće se u petak u prostorijama Opensa, Bulevar despota Stefana 5. Početak je u 19.30.
 
Domaća alternativna muzika puštaće se u petak u Fridi, a start je u 20 časova.
 
Pank-rok i emo veče rezervisano je u petak u Peru, a muziku donosi projekat "Goodnight, goodbye". Svirka počinje u 22 časa.
 
Latino žurka je u petak u Cubano kafeu, a zabava počinje u 20 časova.
  • Žika

    02.12.2022 07:47
    Zamena teza
    Jasno je da ovaj čovek potiče iz naftnog lobija, ali je zaobišao istinu pričom o 7 dinara.
    Nije izneto kolika je potrošnja goriva sa ograničenim cenama? Naravno, daleko više "cepaju" na "obogaćenim" gorivima kojima "bogatstvo" dodaju za 1-2 dinara po litru, a prodaju bez ograničenja! Plaćeni prevaranti to tako rade.
  • Ivan

    02.12.2022 05:50
    A nama je hladno u stanovima....veliki tigar nas hladi,šta ćemo s tim....u petak i nadalje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti