Grad poziva Novosađane da glasaju za jedan od 93 projekta koji bi mogli da se rade u 2023.

Grad Novi Sad je pre godinu dana pokrenuo platformu preko koje građani mogu da predlože na šta bi trebalo da se potroši novac iz lokalnog budžeta.
Grad poziva Novosađane da glasaju za jedan od 93 projekta koji bi mogli da se rade u 2023.
Foto: 021.rs
Sada je gradonačelnik Milan Đurić objavio predloge za koje Novosađani treba da glasaju.
Novosađani su imali mogućnost da se prijave na platformu "Tvoj grad" preko sajta tvojgradnovisad.rs i glasaju za jedan od 93 predloga za neki od projekata koji bi trebalo da budu realizovani u 2023.
"Preko participativne platforme, koja je prva u regionu, nastavićemo da realizujemo programe i projekte upravo za vas. Grad Novi Sad je prva lokalna samouprava u regionu koja je na ovakav način građanima obezbedila mogućnost učešća u odlučivanju o pitanjima od javnog značaja u digitalnom okruženju", naveo je Đurić na Instagramu.
 
Dodao je da je ponosan što je platformi registrovano 3.092 korisnika, kao i da je do sada na platformi zabeleženo 12.044 glasa za projekte predložene od strane sugrađana, kao i od strane Grada.
 
"Objavljen je i predlog projekata za 2023. godinu i ovim putem vas pozivam da glasate za iste, a kako bi one projekte koji su od strateške važnosti za naš Grad, predložili za finansiranje iz sredstava budžeta u narednoj godini. Takođe, pozivam vas da dostavite i svoje predloge, koji će kao i prethodnih godina biti detaljno razmotreni. Nastavimo da zajedno stvaramo budućnost Novog Sada", poručio je gradonačelnik Novog Sada.
 
Među ponuđenim projektima cenom od oko četiri milijarde izdvaja se izgradnja pešačko-biciklističkog mosta na stubovima bivšeg Mosta Franca Jozefa. Tu je i uređenje Almaškog kraja, koje je sledeće po visini planiranih izdvajanja sa skoro 2,4 milijarde dinara. Za održavanje gradskih puteva, sa fokusom na ulazne pravce i glavne gradske saobrćajnice, gradska vlast namerava sledeće godine da izdvoji 1,5 milijardu dinara, a za izgradnju osnovne škole na Jugovićevu od 4.000 kvadrata i fiskulturnom salom, u koju bi išlo 600 učenika u dve smene, predviđena je skoro milijarda dinara.
 
Sve projekte možete pogledati OVDE.
  • Wnj

    05.12.2022 12:02
    Za Petrovaradin od projekata samo kolektor i kanalizacija od grada koja će se tu izlivati. Jel moguće da ovde ništa ne treba??
  • Stohadin

    05.12.2022 10:55
    Izgradnja
    Šta god bude da "izglasano" biće onako kako su vlasnici graCki već poodavmo odlučili.
  • ex chapman

    05.12.2022 08:23
    pare
    najbolje nesto gde ce najlakse i najbrze da se opere velika kolicina para.
    ako pri tome bude raskopano pola grada, unisten istorijski spomenik i/ili ono malo preostalog zelenila - tim bolje
    mislim da jedna dodikara usred Dunavskog parka ispunjava sve uslove

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti