Da bezbednjaci budu bezbedni: U planu milionsko ograđivanje stambenih blokova na Jugovićevu

Planira se da stambeni blokovi izgrađeni za pripadnike snaga bezbednosti na Jugovićevu, u kojima se kvadrat prodaje jeftinije nego onaj izgrađen za socijalno ugrožene građane, budu ograđeni.
Da bezbednjaci budu bezbedni: U planu milionsko ograđivanje stambenih blokova na Jugovićevu
Foto: 021.rs

Gradska vlast namerava da naredne godine iz budžeta finansira ograđivanje stambenih blokova u kojima su bezbednjaci jeftino pazarili stanove.

Ta ograda planira se u dužini od kilometar i po, navodi se u planovima Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije na platformi Tvojgradnovisad.rs.

Ova zamisao, ukoliko se realizuje, koštaće Novosađane 42 miliona dinara. Zbog čega se planira ograda oko ovih blokova nije objašnjeno u predlogu projekta.

Gradska vlast je pozvala Novosađane da glasaju za projekte koje žele da podrže i koji će biti realizovani u narednoj godini, ali Novosađani nemaju ni blizu dovoljno informacija da bi pojedine projekte - poput ovog, sagledali u potpunosti.
 
Otkako je počela izgradnja sada mnogobrojnih blokova namenjenih bezbednjacima, u Jugovićevo je počelo da se ulaže. Još više novca, 52,5 miliona dinara, Grad planira da uloži u izgradnju pešačke staze duge 1,2 kilometara, novog parkinga, uređenje saobraćajnica i ivičnjaka u blokovima E i F, odnosno u petom i šestom bloku u kojima su zgrade sa jeftinim kvadratima.
 
Osim toga, tu su planovi da se izgrade dva sportska terena sa podlogama za stoni tenis, stolom za šah, stolom za igru "Čoveče, ne ljuti se", spravama za vežbanje, benč klopom, gredom za preskakanje, klupama i korpama za otpatke.
 
Izgradnja ova dva sportska terena koštaće više od pet miliona dinara.
 
Tu je i namera izgradnje nove osnovne škole u ovom naselju. Kako se navodi u predlogu projekta, planira se izgradnja nove osnovne škole površine 3.976 kvadrata, spratnosti P+1, sa 16 učionica i fiskulturnom salom. Škola je predviđena za oko 600 učenika i radila bi u dve smene.
 
"Ovim projektom poboljšavaju se opšti uslovi za rad učenika i rasterećuju okolne škole, povećava se kvalitet procesa obrazovanja i efikasnost upotrebe svih resursa obrazovanja kroz bolje uslove za školovanje", navodi se u opisu projekta Gradske uprave za obrazovanje, koji je procenjen na gotovo milijardu dinara.
Podsetimo, ključevi poslednjih 548 izgrađenih stanova na Jugovićevu, u okviru 12 zgrada, podeljeni su sredinom avgusta i to pripadnicima Vojske Srbije, policije i BIA, kao i ljudima čiji su najbliži srodnici poginuli na dužnosti. U toku je gradnja još četiri zgrade u novoplaniranim blokovima, ali Grad Novi Sad ne staje tu - planira se još oko 10 zgrada za bezbednjake koji će se u budućnosti graditi uz Bulevar Evrope.
 
Kako je 021.rs ranije pisao, nije retkost da pripadnici snaga bezbednosti izdaju stanove koji su im namenski izgrađeni s ciljem rešavanja njihovog stambenog pitanja. To nije suprotno uslovima po kojima su im stanovi dodeljeni jer jedina obaveza koju imaju je da stanove ne otuđe. 
 
S druge strane, kvadrat u takozvanim solidarnim stanovima, koji su izgrađeni za ekonomski ugrožene građane, košta više od 800 evra.
  • Pera

    26.04.2023 15:29
    Iz bivseg DDR-a
    @Srecna porodica
    A da li si isto tako srecna kada cujes da si resila stambeno pitanje sa 20 g.cekanja pre nekog ko ceka 35 g.
    A pametnice?
    Uzivaj i ne pametuj nego se poklopi usima.
  • Srecni

    24.02.2023 13:09
    Podrska
    @Srecna porodica
    Od kada su sagradjene prve zgrade i uruceni kljucevi ne staje se sa prozivanjem. Vas komentar je slikovito objasnio zivot koji ljudi mozda ne razumeju. Razumemo mi koji se suocavamo sa istim. Jedino sto eto, ima i nas,cetvoroclanih porodica sto smo nazalost,a.na veliku srecu, uspeli da kupimo stan od 33kv,sto svakako nije dovoljno za zivot nas cetvoro. Smatram to propustom konkursa.
    U svakom slucaju smo SRECNI, sto smo nesto bar uspeli.
    Jos jednom SVAKA CAST NA KOMENTARU! PS. "Nisu nam stanove "oprostili", kamoli bedem!
  • Srecna porodica

    23.02.2023 17:06
    /
    Verovali ili ne postoji jedan mali procenat nas kojima je kupovina ovog stana donela neizmernu srecu.Posle 20 godina konacno u svom stanu sa troje dece.
    Stan nije loseg kvaliteta.Daleko je od luksuza ali nije mu takva ni cena bila.Mi smo vise nego zadovoljni.Pozelela bih svim svojim sugradjanima da uspeju da rese svoje stambeno pitanje na ovaj nacin.
    Ne treba nam ograda,nas cetvoro se ne bojimo pored naseg muza/oca.
    Ne znam zasto je dozvoljeno da se ovi stanovi izdaju.
    Tuzno je sto je sigurno polovina izdata.Koliko je bilo nas kojima je stan zaista bio potreban?!
    Svakako nemam vremena da mrzim,zavidim i ispravljam krive Drine.
    Nemojte misliti da je lako zavrsiti vojnu akademiju,dezurati 24h,seliti se,prekomande,tereni.Pri tom supruge ostaju bez posla jer menjaju gradove.Nemojte misliti da je jednostavno propustiti praznike,rodjendane svoje dece,trenutak kada se radjaju za mizerne plate godinama u nazad.
    Nemojte misliti da je svejedno kada nedeljom popodne proglase vanredno stanje pa se u sred rucka zagrlimo i pozdravljamo uz reci vidimo se…mozda sutra,mozda za mesec dana,a mozda vise nikad…Koliko je onih koji ove ljude nazivaju bitangama spremno da radi njihov posao?
    Ima puno losih ljudi,profitera,botova,ulizica i prodanih dusa i uvek ce biti.
    Ali ima i onih na koje sam ponosna sto su deo moje porodice,mog zivota,mog komsiluka…
    Biram da vidim lepe stvari.Ne mrzite i ne zavidite.
    Svi ce mo pre ili kasnije platiti cenu za sve sto cinimo.Sve to dodje na svoje kad tad

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti