FOTO, VIDEO: Još ništa od otvaranja Partizanske za saobraćaj - poznat novi rok za završetak radova

Partizanska ulica biće zatvorena za saobraćaj i posle 15. decembra jer su izvođači po drugi put probili rok za završetak radova, saznaje 021.rs.
FOTO, VIDEO: Još ništa od otvaranja Partizanske za saobraćaj - poznat novi rok za završetak radova
Foto: 021.rs
Iako Infrastrukture železnice Srbije (IŽS) danima ne reaguju na pitanja 021, nakon objavljivanja današnjeg teksta rekli su nam da je novi rok za završetak radova 15. februar 2023. 
Na samoj lokaciji, reporteri 021.rs su se uverili da su za protekla dva meseca radovi napredovali i da se čini da je glavna konstrukcija novog nadvožnjaka završena, ali je izvesno da ima još dosta posla i da će se Novosađani načekati. 
Radovi su počeli 10. maja, a prvobitan rok za završetak radova bio je 17. oktobar.
 
 
Za ovih sedam meseci iz IŽS nema nikakvih informacija o tome zašto se ovoliko kasni sa radovima u Partizanskoj i za 021.rs ni jednom nisu odgovorili na pitanja. S druge strane, u saopštenjima i obaveštenjima u drugim medijima, a koja su se ticala uglavnom radova na pruzi Novi Sad - Subotica, uglavnom je bilo reči da sve teče u skladu sa predviđenim rokovima, bez objašnjanja zašto se zapravo kasni. 
 
Podsetimo da je saobraćanje vozova između Novog Sada i Subotice prekinuto 7. aprila ove godine i da je tada počela gradnja brze pruge. 
 
Nekoliko nedelja kasnije je zatvorena Partizanska ulica kako bi se srušio postojeći nadvožnjak i sagradio novi. Tada je saopšteno da će radovi trajati do 17. oktobra, a da se za to vreme vozila preusmeravaju u Rumenačku ulicu, na Bulevar Jaše Tomića i u Kisačku ulicu. 
 
 
Kada su počeli radovi u aprilu rečeno je da je rok za završetak gradnje brze pruge 33 meseca, odnosno da je plan da projekat bude završen do kraja 2024. godine.
 
Izvođač je kineski konzorcijum "China Railway International" i "China Communications Construction Company" i saopšteno je da je vrednost radova 1,16 milijardi dolara.
  • Max

    08.02.2023 15:49
    Re
    Uzasni su, treba da im racunaju penale po danu, nepostovanje i maltretiranje gradjana.
  • Goran

    01.01.2023 19:36
    Bice tu jos rokova
    Ako je ovo treci rok, zasto ne bi bio i cetvrti i peti?
  • Maja

    17.12.2022 14:38
    Pa ovo je da čovek poludi, bukvalno Kisačka i bul. Jaše Tomića je 24/7 u kolapsu. Kad god trebam negde da idem kolima okrene mi se želudac od gužvetine...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti