Krivična prijava i postupak za poništavanje dozvole za radove kod Banovine

Akcija progresivne Vojvodine pokrenula je postupak poništavanje dozvole izdate za gradnju garaže u blizini zgrade Banovine, u kojoj je došlo do oštećenja.
Krivična prijava i postupak za poništavanje dozvole za radove kod Banovine
Foto: 021.rs

Osim toga, narodni poslanici Janko Veselinović i Ana Oreg predaće u petak krivične prijave protiv odgovornih za oštećenje Banovine zbog izgradnje podzemne garaže.

U Akciji progresivne Vojvodine navodi da je dozvolu za gradnju garaže, u suprotnosti s odredbama Zakona o planiranju i izgradnji, izdala Uprava za urbanizam Novog Sada "i tako dopustila divlju gradnju".

Kako dodaju, "u pitanju je događaj bez presedana u istoriji Novog Sada zbog čega ne sme proći nekažnjeno".
 
"Zato je Pravni tim Akcije progresivne Vojvodine pokrenuo pravni mehanizam za ponavljanje postupka i poništavanje nelegalno izdate građevinske dozvole i predložio hitno donošenje rešenja o obustavljanju svih radova na izgradnji garaže do okončanja postupka. Nakon toga su nadležni organi, po službenoj dužnosti, dužni da obaveste javnog tužioca radi eventualnog pokretanja krivičnog postupka protiv počinilaca u Upravi za urbanizam Grada Novog Sada", zaključuju u Banovini.
  • Duk

    16.12.2022 08:50
    Diktator
    U diktatorskoj državi, protivite se odlukama diktatora. Tužba mačku o'rep.
  • SRB IN

    15.12.2022 17:02
    Banovina
    Poslednja uspomena na Vojvodinu je Banovina. Ovo je sve namerno ali bez brige, kada je sruše napraviće Galens par zgradurina...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.