Novih 20 miliona za subvencije Novosađanima za kupovinu bicikla u 2023. godini

Grad Novi Sad će u narednoj godini izdvojiti novih 20 miliona dinara za subvencije Novosađanima za kupovinu bicikla.
Novih 20 miliona za subvencije Novosađanima za kupovinu bicikla u 2023. godini
Foto: 021.rs

Reč je o programu koji se uspešno sprovodi već dve godine i koji je Novi Sad prvi pokrenuo u Srbiji, a potom nekoliko gradova uvelo u svoju praksu.

Od ukupnog iznosa, deo sume namenjen je kao naknada udruženju građana koji će na namenskom konkursu biti odabrano za sprovođenje samog projekta, a veći deo sume biće ravnopravno podeljen Novosađanima putem javnog poziva.

Marta ove godine ukupno 1.802 građana dobilo je subvenciju u iznosu od po 10.000 dinara za kupovinu novog bicikla. Na građanima je da prvo pazare novi bicikl, a potom da, pomoću fiskalnog i gotovinskog računa, dokažu kupovinu i ostvare pravo na subvenciju.
 
Kako za 021.rs kaže načelnica Gradske uprave za zaštitu životne sredine Dragica Branković, jedan od opštih ciljeva Grada Novog Sada je da bude prepoznatljiv i funkcionalan kao biciklistički grad.
 
"S obzirom na to da su građani Novog Sada pokazali izuzetnu zainteresovanost, plan je da se ova aktivnost nastavi i u narednoj godini, sa željom da bicikli u sve većoj meri zamene korišćenje automobila i da postanu jedan od simbola Grada", kaže Branković.
 
Novac je opredeljen u budžetu Grada za 2023. godinu.
  • coa

    01.02.2023 13:59
    Subvencije bicikl
    Da li se zna otprilike kada će biti te subvencije? Da li neko ima tu inf?
  • Bojan

    17.12.2022 12:06
    @Nino

    Kod mene u ulazu ponekad drže ciklame u saksijama u hodniku, ali za biciklame nisam nikad čuo.
  • Nino

    16.12.2022 19:26
    Pametniji predlog
    Podržati tim iznosom izgradnju biciklana uz zgrade, tako da postojećim biciklama ne opterećuje o prolaze i hodnike po zgradama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti