Inspekcije vanredno kontrolisale restoran u Promenadi nakon masovnog trovanja Novosađana

Sanitarna inspekcija, u saradnji sa veterinarskom inspekcijom, hitno i vanredno je kontrolisala restoran "Tortilla casa" u Tržnom centru "Promenada", saznaje 021.rs.
Inspekcije vanredno kontrolisale restoran u Promenadi nakon masovnog trovanja Novosađana
Foto: Pixabay (ilustracija)
Ove inspekcije kontrolu su izvršile na osnovu obaveštenja epidemiologa Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Instituta za javno zdravlje Vojvodine, o epidemiološkom istraživanju sumnje na epidemiju trovanja hranom.
"U postupku inspekcijskog nadzora nisu utvrđeni sanitarno-higijenski nedostaci, ali su uzeti uzorci hrane i briseva radi laboratorijskog ispitivanja njihove higijenske ispravnosti. Svi zaposleni u ugostiteljskom objektu upućeni su na vanredne sanitarne preglede", kažu za 021.rs u Odeljenju za sanitarnu inspekciju Novi Sad.
Dodaju da će rezultati pregleda biti poznati u narednom periodu.
 
Podsetimo da je do trovanja hranom u ovom restoranu u Promenadi došlo juče (petak), zbog čega se više odraslih i dece javilo na infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodine. Kako je potvrđeno za 021.rs u ovoj zdravstvenoj ustanovi, u toku popodneva i večeri primljeno je nekoliko pacijenata sa znacima alimentarne intoksikacije, sa lakšom kliničkom slikom. 
 
Desetak pacijenata se javilo sa simptomima koji odgovaraju trovanju hranom. Svi su imali blažu kliničku sliku, a deo je nakon pregleda i dobijene infuzije pušten kući.
 
Redakciji 021.rs građani su se požalili da sumnjaju na salmonelu i naveli da imaju simptome trovanja: povraćanje, temperaturu i dijareju.
 
Iz KCV-a, kao i iz Dečije bolnice, još nisu stigli odgovori 021.rs o broju slučajeva, odnosno da li je bilo i dece među otrovanima.
 
Nezvanično, ovo nije prvi put da je došlo do trovanja u tom fast fudu.
 
Iz TC Promenada, kao i iz restorana "Tortilla casa", za sada niko nije oglašavao, a tržni centar je danas zatvoren, verovatno zbog Božića.
  • gio

    11.01.2023 10:25
    Tako elitno mesto, elitno i truje, zabrana rada "Tortilla casa" totalna i zauvek, vlasnik neka odgovara, tužiti...
  • Tja

    10.01.2023 16:04
    @Nebojša

    Mislis ono kao pokvarili im premaze namerno, lizali im kasike zarazeni krisom? U Promenadi koja je pod kamerama? Platili ovima ljudima da povracaju i muce se i lazu? Ajde budi lojalan logici bar, nije ovo Law&Order.
  • Dragan

    09.01.2023 23:21
    Vrhunska hrana
    Naša deca često jedu u tom lokalu, bar jednom nedeljno, (živimo u blizini).
    Nikad, baš nikad, nismo imali ni jednu zamerku!
    I, naravno, nastavićemo i dalje,;-)!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti