Planira se izgradnja Stomatološke klinike i proširenje Medicinskog fakulteta

Planira se nadogradnja objekata Zavoda za transfuziju i Medicinskog fakulteta, dok se kraj njih predviđa izgradnja Stomatološke klinike.
Planira se izgradnja Stomatološke klinike i proširenje Medicinskog fakulteta
Foto: 021.rs

Ovo se navodi u izmenama Plana generalne regulacije Kliničkog centra Vojvodine koji je na javnom uvidu i odnosi se na deo na kom se nalaze objekti Zavoda za transfuziju, Medicinskog fakulteta, te parking neposredno pored.

Prema planu, Zavod za transfuziju se može nadograditi tako da ima podrum, tri sprata i dodatnu tehničku etažu, što je znatno više od sadašnje jednospratnice. 
Na sadašnjem parkingu, iza Zavoda za transfuziju, predviđena je izgradnja kompleksa Klinike za stomatologiju, koja bi imala podzemni parking od 150 mesta, a iznad površine bi postojala dva objekta sa više od 9.000 kvadratnih metara, sa tri sprata i tehničkom etažom. Objekti bi bili povezani toplom vezom.
 
U planu se navodi i mogućnost da to uopšte ne bude Klinika za stomatologiju, već drugi "sadržaji iz javnih službi", što će se odrediti u skladu sa potrebama AP Vojvodine i Grada Novog Sada. 
 
Osim toga, jedna od zgrada bi imala i pasaž ka zgradi Medicinskog fakulteta. Sama zgrada visokoškolske ustanove može da dobije još jednu etažu na svim delovima, tako da može da ima objekte od dva do četiri sprata. 
 
 
Zavod za farmaciju u sklopu Medicinskog fakulteta može da se nadogradi za jednu etažu, tako da bude dvospratnica. Izmene plana se bave i pitanje lokacije nove trafostanice za potrebe objekata na ovom prostoru. 
 
Javni uvid traje do 2. februara, a omogućen je u prostorijama "Urbanizma", Mesne zajednice "Detelinara u Braće Popović 4, kao i na sajtu "Urbanizma".
Prigovore i sugestije na izmene plana šalju se do kraja javnog uvida, na adresu Uprave za urbanizma i građevinske poslove, u Školskoj 3.
 
Komisija za planove će pristigle prigovore razmotriti na sednici koja će se održati 23. februara, u 9 časova, u Plavoj sali Skupštine grada.
  • Neko iz struke

    10.01.2023 07:09
    Trebalo bi uvesti moratorijum u stomatologiji, najmanje 5god.jer je produkcija kadra abnormalna. Svedeni su na nivo frizera, sto je nemimovno dovelo do obaramja kvaliteta. Jagma je za novcem i nudi se sve i svasta.
  • upuçena

    09.01.2023 23:54
    i
    300 stomatologa godišnje na nivou srbije je previse
  • Salamander

    09.01.2023 23:15
    Stomatologija na vodi
    Sa parkingom za leteće Mercedese.


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.