FOTO: Dom b-612 se ponovo "udomio", prvo na redu "grubi radovi"

Poznati Dom b-612, jedno od malobrojnih mesta alternativne kulture u Novom Sadu, ponovo je pronašao mesto gde će se "udomiti".
FOTO: Dom b-612 se ponovo "udomio", prvo na redu "grubi radovi"
Foto: 021.rs
Krajem avgusta se iselio iz prostora u Miletićevoj ulici, gde je proveo pet godina, jer će poluruinirana nekretnina uskoro postati stambena zgrada.
U njihovom dvorištu održavali su se koncerti, bilo je tu rokenrola, panka i "guilty pleasure" večeri. 
Ekipa Doma je od tada bila u potrazi za novim prostorom, a napokon ga je pronašla u Matice srpske 2.
 
Prostor koji su iznajmili od Grada Novog Sada za 25.000 dinara mesečno nema ni strujni ni vodovodni priključak, prokišnjava i u poluruiniranom stanju je, te će prvi cilj biti da odrade i reše ove "grube radove".
 
 
Kako kaže Cef iz ekipe Doma b-612, ne može da prognozira kada će prostor konačno biti otvoren. 
 
"Mi ne možemo da prognoziramo kad će ovo da proradi i daleko je to od sada, ali danas smo otvorili, počistićemo smeće i krenuti prvo sa tim grubim radovima. Moramo nekako da popravimo krov da bi prestao da prokišnjava, Grad treba da nam obezbedi vodovodni i strujni priključak koji ćemo mi sprovesti kroz prostor, a čekaju nas i brojni drugi radovi", kaže on.

Poziva sve ljude koji su skeptični dolaskom Doma b-612 u sam centar grada da im se obrate, a naglašava da će se ekipa maksimalno potruditi da prostor zvučno izoluje kako buka ne bi smetala komšiluku.

  • Bambi

    09.01.2023 19:05
    Gde je tačno ta periferija gde ne smeta prostor za koncerte? U Beogradu?
  • Za Jocu

    09.01.2023 16:21
    Klubovi i koncertni prostori su bili na periferiji grada, u Kineskoj četvrti, gde buka ne smeta nikom. A onda su došli EPK i grad i uništili sve to.
  • Dule

    09.01.2023 15:33
    Jel shvata neko iz Grada da ne bi bilo loše da puste umetnički program i da se sam razvija, a ne da ga konstantno blokiraju. Ova zgrada deluje kao će postati stambeni kvadrat kroz dve godine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti