Počela sanacija oštećenog dela kompleksa Banovine

Radovi na sanaciji oštećenja u zgradi Skupštine Vojvodine započeli su danas, poručuje gradonačelnik Milan Đurić.
Počela sanacija oštećenog dela kompleksa Banovine
Foto: 021.rs
Radnici koje je angažovao koncesionar "Javne garaže" započeli su sa radovima na osnovu elaborata koji je prethodno uradio Fakultet tehničkih nauka. 
Gradonačelnik nije govorio o tome koliki je obim radova i koliko će trajati.
Pre mesec dana Pokrajinska vlada je saopštila da je Fakultet tehničkih nauka izradio elaborat o nastaloj šteti i merama sanacije na delu zgrade. Analiza je pokazala da "ne postoje indikacije koje bi ukazivale na to da je objekat Skupštine nebezbedan, osim lifta čije je korišćenje zabranjeno do završetka radova na sanaciji".
 
Tada je navedeno i da je zaključak, na osnovu rezultata merenja, da je došlo do sleganja dela objekta usled radova na izgradnji podzmene garaže, te da je "nakon izrazitijeg sleganja u oktobru dalje sleganje stabilizovano, odnosno nije se povećavalo do vremena izrade ovog elaborta".
 
"Predlaže se sanacija oštećenih delova objekta u zoni dilatacije i lifta. U vreme izrade ove analize nisu uočene nikakve indikacije oštećenja konstrukcije objekta Skupštine", saopštila je tada Pokrajinska vlada pozivajući se na elaborat.
Oštećenja na zgradi Skupštine Vojvodine otkrio je krajem oktobra 021.rs i tada je za korišćenje zatvoreno jedno krilo objekta. Iako je deo opozicije, organizacija i stručne javnosti tražio obustavljanje radova na garaži, to nije učinjeno. Vlast je reagovala poručujući da šteta nije velika, uz angažovanje FTN-a.
 
Podzemnu garažu gradi preduzeće "Javne garaže", u vlasništvu "Inobačke" i "Best in Parking - Holding", koje je 2020. godine, nakon konkursa, potpisalo koncesiju na 40 godina sa Gradom Novim Sadom. Garaža bi trebalo da bude gotova 17. septembra 2023. godine. 
  • Pavle

    18.01.2023 20:27
    Malter sve pokriva
    Zamalterisaće se pukotine ali slegane će i dalje biti, veće i jače.
  • BoeserWolf

    18.01.2023 17:56
    Ako ste se pitali ko ce to da plati, ne pitajte dalje. Narod ce platiti, nece valjda neko odgovarati za to. Toga nema vec 70 godina. Kad treba nesto da se plati onda je sve to nase, kao nekada kod tita (samo sto ni tada nista nije bilo naše, osim kad treba dugovi da se plaćaju, tad je naravno sve zajedničko)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti