Novosađanin se žali na smeće iz marketa, inspekcija kaže da nema nepravilnosti

Stanovnik Podbare požalio se redakciji 021.rs zbog problema koje im stvara smeće iz okolnih marketa. Bitku sa njima, kaže, bije gotovo godinu dana.
Novosađanin se žali na smeće iz marketa, inspekcija kaže da nema nepravilnosti
Foto: 021.rs
U nadzemne kontejnere u Ulici episkopa Visariona radnici iz okolnih marketa svakodnevno odlažu gajbice, kutije, folije i druge ambalaže koje se mogu reciklirati u komunalni kontejner.
Dodaje da se više puta obratio upravama ovih kompanija koje su negirale njegove tvrdnje, a slao je dopise i inspekcijama i komunalnoj miliciji.
"Pre podnošenja prijave inspekcijama obraćao sam se i ovim kompanijama, a one su tvrdile da njihovi radnici otpad odlažu u skladu sa zakonom. Međutim, mi dnevno vidimo da se upravo dešava suprotno, odnosno ono što smo i prijavili. Od inspekcija nisam dobio nikakve odgovore", kaže ovaj Novosađanin.
 
Dodaje i da povremeno dolaze neki ljudi koji odnose otpad od ambalaža ovih maloprodajnih objekata, ali se proizvodi daleko više otpada nego što oni odnose.
 
"Inspekcijama sam predložio da izvrše vanredni inspekcijski nadzor nad ovim privrednim subjektima neposredno nakon istovara, radnim danima od 7.30 do osam časova, te u večernjim časovima oko 18 ili 19 časova kada se ponovo roba raspakuje i sortira, objašnjava on.
 
  
 
Iz Gradske uprave za inspekcijske poslove za 021.rs kažu da je, nakon upućenih pitanja redakcije 021.rs, komunalni inspektor Odseka komunalne higijene i zoohigijene vanredno nadzirao ove lokacije.
"Komunalni inspektor je ustanovio da se na predmetnoj lokaciji nalaze tri nadzemna kontejnera, od kojih su dva bila ispražnjena, a jedan polupun. Otpada oko kontejnera nije bilo", objašnjavaju.
 
Dodaju i da tokom inspekcijskog nadzora nisu uočeni zaposleni ovih marketa kako nepropisno odlažu otpad.
 
"Inspektor je sa predstavnicima zaposlenih ovih marketa pričao i predočio im je da otpad moraju da odlažu u skladu sa zakonom. Komunalni inspektor Gradske uprave za inspekcijske poslove će u okviru redovnog inspekcijskog nadzora, vršiti nadzor površine javne namene na pomenutoj lokaciji, i preduzimati sve mere i radnje koje su u njegovoj nadležnosti, kako bi stanje na terenu ostalo u skladu sa propisima", zaključuju iz ove uprave.
  • Dalj

    20.01.2023 08:39
    Ulice su tanke k'o slamčice, a parkirani kamioni s robom blokiraju jedan kolovoz tik pred ulazom na trotoaru. To je za stanovnike kao prokletstvo koliko je odvratno i nehajno.
  • Sramota

    19.01.2023 22:34
    Na Podbari je katastrofa, od ulica, rasvete, smeća, parkinga, užas, nikada nije bilo ovako i niko ništa ne radi po tom pitanju.
  • usput

    19.01.2023 21:00
    komentar
    Unspekcija i ne izlazi na teren 09.01,2023 godine poslao sam predsravku Inspekciji putem dispečersko mejla Komunalne unspekcije da daju nalog da se uklone kante za smeće koje se nalaze ispred kuće u ulici Mihaila Lalića 26-a.Pored kanti za smeće tu su parkirana i dva vozila i složena sura polovnih cigli.Ulica bez pešačke staze u osvetljenja širine 8 metara.Svi koji prolaze ulicom moraju da se očešu ili mimoilaze kante ,vigle , kola i ostali otšad koji se tu odlaže.Vlasnik kuće ima dvorište ali ovakomu je lakše da maltretira okolinu ne poštujući propise o držanju kanti za smeće.Valda ćemo doživeti da proradi inspekcuja?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti