Rekli ste da želite više igrališta u Novom Sadu, evo šta treba da uradite da bi se to dogodilo

Više građana izrazilo je želju da u svojim kvartovima dobiju nova dečija igrališta.
Rekli ste da želite više igrališta u Novom Sadu, evo šta treba da uradite da bi se to dogodilo
Foto: 021.rs
Redakciji 021.rs je kroz upitnik o tome šta biste želeli u svom kraju, više građana reklo da u njihovim kvartovima nema dovoljno prostora za igru dece.
"Prosto je nedopustivo da grad ne obezbedi neku veću zelenu površinu koju će urediti da sva deca imaju gde da rastu, igraju se i ispisuju svoje dnevnike i sećanja na odrastanje. Svakako bi se i njihovim roditeljima olakšala svakodnevica", naveo je jedan Novosađanin koji živi u naselju Salajka.
Kako iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije kažu za 021.rs, ove godine je za nabavku i ugradnju opreme i podloge za dečija igrališta je obezbeđeno 25 miliona dinara.
 
"Inicijativu za izgradnju novih dečijih igrališta potrebno je da građani podnesu Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije posredstvom nadležnih mesnih zajednica, koje predlažu odgovarajuće lokacije na svojoj teritoriji. Od strane stručnih službi Uprave, predložene lokacije će biti razmotrene i analizirane u smislu prostornih mogućnosti, planirane namene parcela, imovinskih odnosa, usklađenosti sa Pravilnikom i slično", navode iz ove uprave.
Dodaju da će one površine koje budu ocenjene kao adekvatne prema svim navedenim kriterijumima biti uvrštene u spisak potencijalnih lokaliteta na kojima će se ove godine postavljati nova dečija igrališta.
 
"U okviru izgradnje novih igrališta vodi se računa o ravnomernoj zastupljenosti sadržaja ovog tipa u svim delovima grada, kao i u prigradskim naseljima. Prilikom odabira lokacija glavni kriterijumi su zahtevi građana i mesnih zajednica, brojnost dece, atraktivnost i bezbednost lokacija i stepen potrebe za prostorom gde će deca provoditi svoje slobodno vreme", zaključuju.
 
Tekst je nastao u okviru projekta "Media for all", koji sprovodi British Council uz finansiranje Vlade Velike Britanije.
  • Maja

    25.01.2023 09:54
    Veternicka rampa
    Veternicka Rampa nema igraliste,I Ako je to sada vec veliko naselje. Deca u vrtice, skole ili na igraliste, moraju da idu do susednih naselje.
  • Ana

    18.01.2023 17:11
    Decija igralista
    Pre izvesnog vremena uklonjeno je decije igraliste bas prelepo i poseceno izmedju ulice Mise Dimitrijevića i ulice Kolo srpskih sestara !Sad se tu gradi zgrada a za nasu decu nema prostora za igru!Deca zeljna ljuljaške ,zeljna da se igraju i druze sa drugom decom a nadležni nemaju sluha za decije zelje jer oni su prestali biti deca ,postali su samo bitni sebi!
  • Komšinica

    17.01.2023 16:16
    centar
    sve se pretvorilo u parking. U centru nema ni jedno dečije igralište. Nekad je Trifkovićev trg bio veliko dečije igralište,za razliku od ovih nazovi,kao što je u Dunavskom parku. Možda bi bilo lepo da se u Nikolajevsoj porti napravi jedno pristojno,na mestu koje je sad ograđeno,puno smeća i trave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti