Novosađani mesecima čekaju nove kante za smeće, "Čistoća" očekuje novu isporuku

Pojedini Novosađani koji žive u kućama žale se da od JKP "Čistoća" ne mogu da dobiju kantu za smeće.
Novosađani mesecima čekaju nove kante za smeće, "Čistoća" očekuje novu isporuku
Foto: Pixabay
U ovom preduzeću kažu da očekuju nove isporuke i da će građani o podeli biti obavešteni, kao i da spremaju novi tender. 
Nekoliko građana se požalilo redakciji 021.rs da od letos čekaju nove kante, a da iz "Čistoće" nikako da ih pozovu radi preuzimanja.
 
"Meni je kanta uništena proletos, sve sam prijavila 'Čistoći' i rekli su mi da imam pravo da dobijem zamensku kantu, jer sve redovno plaćam. Međutim, već mesecima čekam. Zvala sam nekoliko puta, ali stalno kažu da nema kanti i da će me zvati. Imam neke kante da sada odložim smeće, čak mi ne bi bio problem ni novu da kupim, ali nije u redu da ovoliko čekam da mi daju zamensku kada već imam pravo na nju", navodi jedna stanovnica Telepa. 
Ona nije jedina sugrađanka koja se obratila redakciji 021.rs sa željom da dobije kantu koja joj sleduje. 
 
Na sajtu "Čistoće" stoji obaveštenje da su od 21. do 27. jula pozvali građane i tom prilikom podelili 1.000 kanti domaćinstvima. 
 
Ovo je, međutim, mali deo od ukupno nabavljenog broja kanti za prošlu godinu. Na tenderu početkom 2022. godine sklopljen ugovor o kupovini 4.350 kanti za 11,9 miliona dinara sa firmom "MNG Plastik - Gogić" iz Inđije.
 
U "Čistoći" za 021.rs navode da očekuju nove isporuke plastičnih kanti od 120 litara za individualna domaćinstva.
 
"U toku prethodne godine je podeljeno 2.500 kanti za individualna domaćinstva i u skorije vreme očekujemo zadnju isporuku, po prethodnom ugovoru, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena. Planom nabavki za tekuću godinu predviđeno je raspisivanje javne nabake kanti za prvi kvartal, najverovatnije u februaru mesecu. Po završetku postupka nabavke i sklapanja ugovora, biće sukcesivna isporuka kanti", navode u "Čistoći".
Dodajmo da "Čistoća" godinama unazad nabavlja po nekoliko hiljada kanti godišnje. Njihova cena je od 2.500 do 2.700 dinara po komadu i po pravilu isporučilac je inđijska firma, koja je neretko i jedini ponuđač.
 
Tokom 2017. i 2018. kupljeno je po 2.380 kanti za 5,9 miliona dinara, dok je u naredne dve godine nabavljeno po 3.700 komada za 9,5 miliona. Prošle godine je za 11,9 miliona dinara kupljeno 4.350 kanti, a plan je da se i u 2023. za istu količinu novca kupi isti broj kanti - 4.350.
 
Tekst je nastao u okviru projekta "Media for all", koji sprovodi British Council uz finansiranje Vlade Velike Britanije.
  • Prevaren

    01.12.2023 12:15
    Prevara
    Od početka godine zovem za zamenu kante i ništa,kupio sam novu izdržala je iživljavanje radnika čistoće dva meseca
  • Stohadin

    14.01.2023 22:08
    Kante
    Kante bi bile čitave da ih radnici čistoće ne bacaju pri pražnjenju.
  • Istina

    13.01.2023 15:45
    Cistoca
    Kanti ima samo za clanove poksa nema ni za clanove sns

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti