Smeće na Podbari redovno "preliva", "Čistoća" kaže da je rešenje najam kontejnera za krupni otpad

U nedavno sprovedenoj anketi portala 021.rs u kojoj smo pitali Novosađane šta žele u svom kraju, neki su nam se obratili i u vezi sa problemom kontejnera u Gundulićevoj ulici i Ulici Koče Kolarova.
Smeće na Podbari redovno "preliva", "Čistoća" kaže da je rešenje najam kontejnera za krupni otpad
Foto: 021.rs
Smeće u nadzemnim kontejnerima koji se nalaze na ovim adresama redovno "preliva", a građani pored ostavljaju i krupni otpad.
Tako se na ovom mestu, koje se nalazi blizu dečijeg igrališta, često mogu naći i stari kaučevi, sanitarije, šut i drugo, kao i nesavijene kabaste kutije koje zauzimaju veliki prostor.
Građani su nam se javili sa idejom da je potrebno kontejnere popraviti i sprečiti ovako nelegalno odlaganje smeća.
 
Iz Javnog komunalnog preduzeća "Čistoća" za 021.rs kažu da do ovakvog problema dolazi zbog nesavesnog ponašanja građana, ali i da su predviđene kazne za one koji budu zatečeni u odlaganju ovakvog otpada.
 
"Kao i na mnogim lokacijama, tako i na navedenim, ponašanje nesavesnih sugrađana dovodi do toga da se stvaraju male deponije oko posuda za odlaganje otpada ili se iste zatrpavaju krupnim otpadom. Svakodnevno, u tri smene sa najmanje dve ekipe, radimo na sakupljanju takvih deponija svuda u gradu, pa i u Gundulićevoj ulici i Ulici Koče Kolarova", navode iz ovog preduzeća.
 
Dodaju i da bi rešenje ovog problema bilo iznajmljivanje kontejnera za krupni otpad, ali od strane pojedinaca ili stambene zajednice.
 
"Takođe, rešenje ovog problema bi bilo i odnošenje takvog otpada na Gradsku deponiju, gde je prijem istog besplatan. Odlukom o održavanju čistoće Grada Novog Sada definisane su kazne za fizička i pravna lica u slučaju zaticanja pri nesavesnom odlaganju otpada", objašnjavaju iz JKP "Čistoća".
Podsećaju da ovo preduzeće dva puta godišnje organizuje akciju postavke kontejnera za krupni otpad i napominju da ovakvu akciju mogu i češće da organizuju po zahtevu Mesne zajednice.

Tekst je nastao u okviru projekta "Media for all", koji sprovodi British Council uz finansiranje Vlade Velike Britanije.
  • Nataša

    17.01.2023 13:57
    problem je svuda
    isti problem i na Rotkvariji. Konterjneri prepuni, krupan otpad oko konterjnera, postavljeni pod nečiji prozor, zaklanjaju sporedni put, ne vidi se od njih raskrsnica....ma užas
    Letos sam nagazila na ekser prilazeći kontejneru....bila u ambulanti...tetanus, previjanje.....nikom ništa....
  • Mimi

    12.01.2023 23:27
    Bele njive
    A gde mi iz belih njiva da bacamo smece
  • Boro gromobran

    12.01.2023 18:22
    "Da li da zovemo novinare i kažemo sve pa da Vucic dodje da razbuca lopovsko gnezdo uhlebljeno u jkp Cistoca?"

    Evo, baš će da dođe da izmaltretira sopstvene sigurne glasove.

    "Čemu 1000 zaposlenih na papiru ako radi 50?"

    Pa održavanju tog istog lopovskog sistema. Javni sektor u Srbiji navodno ima oko 700 000 zaposlenih i "zaposlenih". Nas ima 6,5 miliona. Svakih 10 godina po pola miliona manje. Znači, za nekoliko decenija će ostati samo penzioneri i javni sektor. Samo što ćemo onda ili morati da damo sve prirodne lepote strancima na 100 godina bez naknade, kako bismo pokrili kredite ove i prethodnih vlasti, ili će plata biti 3000, a penzija 2000, pa ko preživi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti