Izabran studio koji će izraditi spomenik Subi: Posao će koštati 2,4 miliona dinara

Fondacija "Novi Sad - Evropska prestonica kulture" izabrala je na tenderu "Umetnički studio Kulić" iz Vlasotinca za izradu skulpture posvećene Mitru Subotiću Subi.
Izrada spomenika će koštati 2,4 miliona dinara sa PDV-om, saznaje 021.rs, a rok za postavljanje je 30. septembar ove godine.

Na javnu nabavku je pristigla samo ponuda "Milan Kulić preduzetnik - Umetničko stvaralaštvo 'Umetnički studio Kulić' Vlasotince", a s obzirom da je bila ispravna, izabrana je kao prihvatljiva.

Skulptura posvećena Subi, koja će biti postavljena na istoimenom platou u okviru Limanskog parka, treba da bude izrađena na osnovu nagrađenog idejnog rešenja koje je dobijeno pre nekoliko meseci na konkursu za dizajn.
 
Spomenik od aluminijuma će biti visok pet metara sa osnovnim prečnikom od 1,43 metra. Skulptura će biti postavljena na betonskom postamentu kružnog oblika koji će biti visine 15 centimetara. 
 
Prema dokumentaciji, skulptura će biti na sredini zelene površine koja se prostire sredinom glavne ulazne staze u Limanski park iz pravca raskrsnice Bulevara oslobođenja i ulice Narodnog fronta.  
 
 
Podsetimo da je na konkursu za spomenik izabrano rešenje koje je predložio Milan Kulić iz Beograda.
 
Mitar Subotić Suba (1961-1999) bio je jedan od najvećih i najpriznatijih muzičkih producenata u ovom delu Evrope i u Latinskoj Americi. Komponovao je muziku za filmove, pozorišne predstave, balet, televizijske emisije, reklame i drugo.
  • Limanac

    25.01.2023 13:46
    Izradu statue posvećene jednom od najvećih muzičkih umetnika u jednom od retkih centara urbane kulture u ovoj zemlji poveriš par godina staroj zanatskoj radnji iz sela u najdubljoj srbijanskoj provinciji. What could go wrong?
  • V

    25.01.2023 10:25
    Stavio bih podnu rasvetu da se oteza idiotima koji bi urinirali u zaklonu i skrnavili spomenik.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti