Nakon prigovora izmenjena odluka: Poznato ko će za 54 miliona obnoviti rasvetu u delovima Novog Sada

Gradska uprava je posle prigovora na javnu nabavku promenila odluku o izboru firme koja će rekonstruisati rasvetu u bloku oko Turgenjeve i Svetojovanskoj ulici.
Nakon prigovora izmenjena odluka: Poznato ko će za 54 miliona obnoviti rasvetu u delovima Novog Sada
Foto: 021.rs

Odluka je izmenjena jer je republička komisija usvojila prigovor firme "Energotehnika - Južna Bačka", a potom je Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) u ponovljenom postupku ocenjivanja ponuda dodelila ovoj firmi posao.

Kako se 021.rs uverio uvidom u dokumentaciju, na tender za rekonstrukciju javne rasvete u bloku oivičenom Bulevarom oslobođenja, Novosadskog sajma, Ulicom Branimira Ćosića, Turgenjevom, zatim u Turgenjevoj ulici, kraku Ulice Branimira Ćosića do Bulevara oslobođenja, zatim osvetljenja sportskih terena u Ulici Omladinskog pokreta 4, 6 i 8, kao i Svetojovanske ulice, u septembru su stigle tri ponude. 
Prva ponuda je "Energotehnika - Južna Bačka" i "Geotehnika", obe iz Novog Sada, u vrednosti od 53.998.792,8 dinara sa PDV-om, druga "Fabrika elektromaterijala i alata Nikolić Feman" iz Jagodine 47.745.018,24 dinara sa porezom i treća "Smart-electric" iz Bajine Bašte i "Premer Savković" iz Lazarevca od 36.704.150,4 dinara sa PDV-om. 
 
Komisija UGZI-a je u oktobru otvorila pristigle ponude i onu od firme iz Jagodine proglasila neprihvatljivom jer između ostalog nije dostavila bankarsku garanciju, nije imala dozvolu za geodetske radove i imala je druge manjkavosti u dokumentaciji, a nije ni pravilno bila iskazana cena, jer je na jednom mestu navedena suma od preko 3,8 milijardi dinara. 
 
Preostale dve ponude su ocenjene ispravnim i zbog niže cene odlukom od 2. novembra izabrana je ponuda firme iz Bajine Bašte. 
 
Potom je "Energotehnika" 14. novembra uložila prigovor i dalja procedura je obustavljena dok se Republička komisija za zaštitu prava ponuđača ne oglasi, što je usledilo 15. decembra i tada je delimično poništen postupak nabavke.
 
Na osnovu ove odluke Komisije, UGZI je ponovo proverio ponude i ustanovio da dokumentacija firme iz Bajine Bašte nije ispravna jer nema tehničke crteže za ponuđene metalne stubove, zatim pismenu izjavu da su stubovi urađeni u skladu sa standardima i drugo. 
 
Kako je i ova ponuda ocenjena neprihvatljivom, UGZI je onda dodelio posao firmi "Energotehnika". 
 
Kažimo i da, s obzirom da je izabrana druga ponuda, UGZI neće uspeti da jeftinije prođe za radove, jer je ponuda ove firme 1.006 dinara niža od procenjene vrednosti nabavke.
 
Dodajmo da radovi u bloku oko Turgenjeve i Svetojovanskoj podrazumevaju zamenu dotrajalih svetiljki, stubova javne rasvete i naponskih kablova, kao i druge prateće radove. Za napajanje instalacije osvetljenja sportskih terena u ulici Omladinskog pokreta 4, 6 i 8 predviđeni su posebni razvodni ormari, koji će omogućiti gašenje osvetljenja u definisanim terminima, nezavisno od instalacije javnog osvetljenja. 
 
Ukupno će biti postavljeno oko stotinak novih stubova javne rasvete, a rok za izvođenje radova je šest meseci. 
  • Zo

    26.01.2023 15:06
    Bruke, od 50 bandera u limanskom parku vam radi jedva 10
  • SalajkaNS

    26.01.2023 15:05
    a kada smo mi u planu
    Salajka, najzapušteniji deo grada. Bandere od pre 100 godina, rasveta nikakva. Za zamenu jedne, jedine sijalice na banderi čekali smo 8 meseci. Niko iz JKP Stan nije kontrolisao, po njihovom Programu 2 x godišnje, da li su sijalice ispravne, tek posle desetina poziva su došli i zamenili tu jednu, jedinu sijalicu...kao takav model više ne postoji.
    Raspišite neki tender i za osvetljenje Salajke.
  • Zo

    26.01.2023 15:01
    Bruke, od 50 bandera u limanskom parku vam radi jedva 10

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti