NS Uživo kažnjen zbog povrede časti Janka Veselinovića: Nepotpisani tekst bez ijednog dokaza

Portal NS Uživo kriv je za povredu časti i ugleda poslanika i predsednika Pokreta za preokret Janka Veselinovića, prvostepena je odluka Višeg suda u Beogradu.
NS Uživo kažnjen zbog povrede časti Janka Veselinovića: Nepotpisani tekst bez ijednog dokaza
Foto: 021.rs

NS Uživo objavio je 2019. godine dve objave o Janku Veselinoviću, "bez ikakve prethodne povrede, sa ciljem da se povrede čast i ugled, te da se prenošenjem neistina on kompromituje privatno i profesionalno, kao jedan od opozicionih lidera, koji je učestvovao u organizaciji protesta 'Jedan od pet miliona'".

Kažnjena je kompanija "Hashtag digital media" koja je osnivač portala. Prvostepenom presudom Veselinovuću moraju da isplate 60.000 dinara sa zateznom kamatom, a obavezani su i na plaćanje sudskih troškova u iznosu od 70.300 dinara.

Sporni nepotpisani tekst bavi se navodnim "malverzacijama u Toplani" dok je direktor tog preduzeća bio Janko Veselinović, uz navode da je "zloupotrebljavao ovlašćenja", "koristio uticaj" i učestvovao u "sumnjivim nabavkama". 
 
"Nepotpisani tekst bez ijednog dokaza i uz činjenicu da protiv Janka Veselinovića nikada nije vođen ni jedan prekršajni, a kamoli krivični postupak za bilo koje delo i da ni na suđenju optuženi nisu imali bilo kakve dokaze za svoje natpise, sud je doneo odluku kojom je osuđena kompanija, koja stoji iza ovog portala, ali i glavni i odgovorni urednik Nikola Bilić, kojeg je u međuvremenu zamenio Nikola Klajić", saopštio je Pokret za preokret.
U saopštenju PzP ukazuje na problem da za "režimski finansirane portale, koji dobijaju izdašna sredstva od strane lokalnih, pokrajinskih i republičkih vlasti" plaćanje simboličnih kazni ne predstavlja veći finansijski izdatak.
 
"Činjenica da nekoga ko je uspešno vodio jedno javno preduzeće blatite državnim novcem nije nikakav moralni problem za SNS. Drugi problem je u činjenici da se svi postupci zbog povrede časti od strane medija vode pred Višim sudom u Beogradu, a da se advokatima iz unutrašnjosti ne priznaju putni troškovi. Poseban problem je višegodišnje trajanje sporova, pa su oštećeni često u dilemi da li da pokreću postupke. Ovaj spor traje gotovo četiri godine i postoji mogućnost da se produži kroz eventualnu žalbu", zaključuje se u saopštenju. 
  • s

    30.01.2023 17:35
    Bravo
    Bravo za Janka.Poucen iskustvom, znanjem i mudroscu, sada jednu po jednu klevetu na sud.Dosadili Bogu i svetu.
  • Max

    30.01.2023 17:26
    Da li jos uvk neko cita i prati sNSuzivo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti