PzP: Zašto propada kasarna "Arčibald Rajs" u Futoškoj ulici?

Pokret za preokret upitao je gradsku vlast i ministra odbrane Miloša Vučević zbog čega propada kompleks kasarne "Dr Arčibald Rajs" u Novom Sadu.

Kako navode, ovaj kulturno-istorijski značajan objekat u Futoškoj ulici, nekada poznat kao kasarna "Maršala Tita", zapušten je, oronuo i "postaje ruglo na jednoj od najprometnijih ulica u Novom Sadu".

"O objektu godinama ne brine niko, a njegovo propadanje koincidira sa vlašću SNS-a i sadašnjeg ministra odbrane Miloša Vučevića. Gradski odbor Pokreta za preokret Novi Sad, traži da se za ovaj objekat hitno nađe rešenje i da on bude sačuvan i rekonstruisan. On može da bude namenjen za studentski kampus, ali i za druge potrebe", stoji u saopštenju.

Podseća se i da su iz objekta 2011. godine izbačeni umetnici Društvenog centra koji su nameravali da ga koriste za umetničko stvaranje.
 
"Pre nekoliko godina se pojavila ideja da se objekat sredi i postane studentski kampus, pošto postojeći nije dovoljan za akademske aktivnosti u Novom Sadu. Međutim do ovoga ipak nije došlo. GO Pokreta za preokret u Novom Sadu ističe da kasarna 'Dr Arčibald Rajs' nije jedini ovakav primer u Novom Sadu i Vojvodini. Ovi objekti bi mogli da se srede i prenamene u kulturne, edukativne i umetničke centre ili kao što je potrebno Novom Sadu - studentski kampus, sa sveobuhvatnim sadržajima za studente", zaključuje se.
  • Jj

    20.01.2023 09:07
    Jj
    Treba je srušiti jer je prestara i neisplatlvo je ulagati ogromne novce u adaptaciju! Ajde neka neko predlozi šta bi trebalo biti na tom mestu i pritom da donosi novac! Rusi….
  • Mrki

    20.01.2023 08:33
    Sahovske rokade
    Ako se bolje gleda rokada gradonacelnik ministar odbrane sluzi za izmestanje kasarni detelinara liman futoska....naravno za prodaju ispod zita jer to ne moze gradonacelnik nego ministar odbrane,sto ne znaci da je vucic znao za sta se bira.ali cudi da "opozicija" ako je ima nije uvidela to
  • George

    19.01.2023 18:59
    Kasarna A.Rajs
    Ako je namera da se kasarna A.Rajs poruši,onda smo stvarno dotakli dno dna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.